Medtronic verwerft levensreddende techniek voor plaatsing nieuwe hartkleppen

Array

CoreValve met Europees hoofdkantoor in Nederland wordt onderdeel van nummer 1 in medische technologie
corevalveDe unieke hartklepvervangingtechniek van CoreValve is in handen gekomen van Medtronic. Het medisch technologiebedrijf heeft deze overname zopas afgerond. Het Europese hoofdkantoor van CoreValve staat in Breda. Voor Medtronic betekent deze overname een belangrijke uitbreiding van haar productenpakket op het vlak van hart- Valve is ontwikkeld en is toegelaten in Europa, waarbij Medtronic haar expertise wil inzetten voor een goedkeuring door de FDA voor gebruik bij de Amerikaanse patient. en vaatziekten.

De levensbesparende techniek van CoreValve is uniek. CoreValve biedt een transkatheter techniek voor de vervanging van hartkleppen, waarbij geen ingrijpende chirurgie (openborstkasprocedure) nodig is. De nieuwe klep wordt in het hart geplaatst met behulp van een katheter via een kleine incisie in de  slagader in de lies. De vervanging is van levensbelang bij mensen met ernstige aortastenose (een gedeeltelijke afsluiting van de aorta).

Aortastenose is de meest voorkomende hartklepaandoening bij volwassenen. Het CoreValve ReValving systeem is 3100 keer toegepast in 142 medische centra in 24 landen wereldwijd, voornamelijk in Europa. De hartklep wordt ingebracht via een geleidingsdraad vanuit de liesslagader. Het is een biologische prothese die is gemaakt van varkenspericard, gemonteerd en vastgehecht in een zelfontvouwende nitinol stent.

Het hoofdkantoor van Medtronic staat in het Amerikaanse Minneapolis. Medtronic is de marktleider op het gebied van medische technologie en heeft in Nederland vestigingen in Heerlen, Kerkrade en Maastricht. Met de overname van CoreValve wordt hier de vestiging in Breda aan toegevoegd.

<!– @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { color: #0000ff } –>

In het kader van de verdere uitbreiding van een reeds breed cardiovasculair productaanbod heeft Medtronic, Inc. (NYSE: MDT) bekendgemaakt dat de overname van CoreValve, Inc afgerond is. CoreValve ontwikkelt percutane, via katheters ingebrachte, transfemorale producten voor de vervanging van aortakleppen. Medtronic heeft onlangs ook Ventor Technologies, Ltd. Overgenomen; dit bedrijf ontwikkelt percutane, via katheters ingebrachte, transapicale producten voor de vervanging van aortakleppen.

“Deze overnames geven ons een leidende positie in een van de boeiendste nieuwe medische apparatuurmarkten. We verwachten dat een belangrijk aantal patienten met aortastenose van deze baanbrekende technologieen zal profiteren,” zegt Bill Hawkins, chairman en CEO van Medtronic. “We beschikken over de omvang en expertise om het algemeen gebruik van deze levensreddende technologieen te versnellen.”

Medtronic beschikt over een ongeevenaard aanbod aan medische producten voor de behandeling van cardiovasculaire ziekten, zoals coronaire en perifere, arteriele aandoeningen, aorta-aandoeningen, atriale fibrillatie en hartklepaandoeningen. Op basis van haar ervaring zal Medtronic zich blijven inzetten om deze innovatieve, percutane hartkleptechnologie voor steeds meer patienten toegankelijk te maken.

OVER Mxxx (edit redactie)

Medtronic, Inc. ( www.google.com), met hoofdkantoor in Minneapolis, is wereldwijd marktleider op het gebied van de medische technologie. Voor miljoenen mensen ter wereld biedt Medtronic oplossingen om hun pijn te verlichten, hun gezondheid te herstellen en hun levensduur te verlengen.

Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Tolochenaz, Zwitserland.

Het Nederlandse verkoopkantoor van Medtronic is gevestigd in Heerlen. Heerlen herbergt ook het Europese IT- en financiele service center en het grootste internationale distributiecentrum van Medtronic. In Zuid-Nederland heeft Medtronic verder nog een vestiging in Maastricht, het Bakken Research Center, en een productiefaciliteit van perfusiesystemen in Kerkrade.

Website: www.google.nl

* Het CoreValve ReValving®-systeem is momenteel in de Verenigde Staten niet te koop of verkrijgbaar voor klinische tests.

Recente artikelen