Scheper Ziekenhuis in Emmen voert voorlopig geen maagverkleiningen meer uit

9
490

scheper-ziekenhuisNa een reeks ernstige complicaties heeft het Scheper Ziekenhuis in Emmen per direct besloten voorlopig geen maagverkleiningen uit te voeren. Volgens de Raad van Bestuur zijn er de laatste tijd bij een aantal ingrepen complicaties opgetreden. Tot de uitkomst van een nader onderzoek bekend is, zijn in overleg met de betrokken specialist alle maagverkleiningen opgeschort.

Volgens het Dagblad van het Noorden zijn dit jaar ten minste twee patienten na een maagoperatie overleden.Het hospitaal wil de sterfgevallen niet bevestigen, omdat die informatie privacygevoelig is. Volgens het ziekenhuis heeft de raad van bestuur het besluit genomen in overleg met de afdeling chirurgie, omdat ,,een aantal onlangs uitgevoerde ingrepen aanleiding geeft tot nader onderzoek”. De betrokken specialist, Nick Reijnen, heeft besloten geen werkzaamheden meer te verrichten, tot het interne onderzoek van het ziekenhuis is afgerond. Reijnen heeft sinds 2005 honderden ernstige obesitaspatienten geopereerd in het zogeheten Adipositas Centrum Emmen. De kliniek in het ziekenhuis is door verzekeraars Achmea en Menzis aangewezen als centrum voor dit soort complexe operaties in het Noorden. De Raad van Bestuur verwacht dat de operaties na het onderzoek weer kunnen worden hervat.

9 REACTIES

 1. Hierbij wil ik dr Reijnen een hart onder de riem steken, voor het goede vakwerk wat hij bij mij heeft gedaan. Ben zeer tevreden over mijn operatie en hij heeft alle voor- en nadelen verteld wat er kon gebeuren.Elke operatie is risicovol dus je kunt aan alles overlijden.Het is niet leuk voor de nabestaanden dat zij mensen moeten missen door een operatie, maar je weet vantevoren wat voor risico’s met zich mee brengt.dus hierbij hoop ik dat er ook veel mensen zijn die dr Reijnen steunen, mij steun heeft hij in ieder geval.Met vriendelijke groet,Jan

 2. ook ik ben geopereerd door van Reynen en ook bij mij is alles goed gegaan en ik ben zeer tevreden,en inderdaad hij heeft van tevoren alles verteld over de risicoos.groet miranda.

 3. Hoi,ben zelf woonachtig in Emmen,heb ook een maagverkleining gehad in 2007 en ben inmiddels 73 kilo afgevallen.Gelukkig ben ik niet in Emmen geopereerd door die zgn.”PRUTSER”maar door een ècht goede bariatrisch chirurg namelijk dokter DILLEMANS in Brugge te Belgié.Het zijn niet alleen maar mensen die overleden zijn nadat ze een maagverkleinende operatie hadden gekregen door Reynen,er zijn veel mèèr doden gevallen nadat ze bij hem onder het mes hebben gelegen,laten ze de onderste steen maar boven halen en alle sterfgevallen die door zijn zgn.prutserswerk zijn gebeurd!!! Deze dokter Reynen mag in mijn ogen nooit en te nimmer meer opereren,en vergeet niet al die mensen die het wel overleefd hebben,maar door zijn toedoen nu moeten leven met zware en minder zware complicaties.Groetjes Caitlynn.

 4. hoi ik heb ook een maagverkleining gehad maar die is ook niet door de dr Reijnen maar door dr Schaap in emmen. Maar ik ben wel door Reijnen geopereerd  aan mijn galblaas en dat ging ook niet goed, ben vier uur onder narcose geweest en na twee dagen moest er met spoed een echocopy gemaakt worden. Omdat ik een lekkage had. I mocht dan vrijdags naar huis maar kreeg een week later weer hevige pijn en toen ben ik bij hem geweest en dan Reijnen zei dat err even bloed moest worden geprikt maar eendag later, toen ik terug moest bellen kreeg ik te horen dat ik direct op de eerste hulp moest komen voor een echo en werd ik gelijk weer opgenomen. Na een antibotica kuur gekregen en mocht na een week weer naar huis. Maar het is nog niet helemaal  goed, afwachten maar
   

 5. In januari dit jaar heb ik een gastric bypass laten plaatsen door van reijnen. tot nog toe alles goed. niets geen commentaar. alleen wel t een en ander op te merken mbt de verpleging wat minder goed was in communiceren. 

  kweet niet zo goed wat ik precies denken moet. was zelf nogal aan t zeuren of die maagzonde eruit mocht en of ik alsjeblieft naar huis mocht gaan. reijnen wilde juist liever het zekere voor t onzekere en pas op de dag van vertrek mocht ik alle toeters en bellen af en uit. Ik weet niet wat er nog achter weg komt, maar tot nu toe voel ik me erg goed eigenlijk 🙂

 6. HoiOok ik ben geholpen door Dr Reynen en ben dik tevreden over hem ,vind het erg voor de na bestaanden wat hun is overkomen maar vind dat we niet gelijk Dr Reynen overal de schuld van moeten geven.Weet je ik ben 3 jaar geleden geholpen door hem en als je weet wat ik en nog een vrouwtje hebben meegemaakt dan kan ik niet gelijk Dr Reynen de schuld geven overal van,We zijn met 3 vrouwen die dag geholpen en we kwamen elkaar 3 weken na de operatie weer tegen in het ziekenhuis en als er dan een persoon bij is die je zit te vertellen dat ze gewoon karbonade en aardappels zit te eten terwijl we nog vloeibaar moesten denk ik die doet er niet veel voor en heb nog wel meer gedacht.En dan dat gedoe in Duitsland ,er gebeurd zovaak wat in ziekenhuizen wat we niet weten en nu er 6 zijn overleden komt dit er ook ineen keer in de media,alleen maar om de mensen lekker opstandig te maken tegen elkaar en maar roddelen over die man.En weet je wat me het meest ergerd mensen die hem niet kennen of ooit hebben gezien hebben het meeste oordeel over hem,terwijl ze hem niet kennen ,natuurlijk is het erg voor de mensen die hun geliefde of moeder vader of wat ook kwijt zijn geraakt,vind dat ze eerst maar het onderzoek moeten afwachten en dan kunnen ze oordelen.Dr Reynen ik was en ben zeer tervreden over u en ben je nog steeds dankbaar voor wat jehebt gedaan voor me .Hoop dat deze ellende snel achter de rug is .En voor de mensen die iemand zijn verloren sorry vind het heel erg voor jullie maar ik kan alleen maar vol lof over deze man spreken,en dat verhaaltje wat ik net vertelde heeft natuurlijk niks met jullie te maken maar wilde alleen even laten weten dat er ook mensen zijn die niet doen wat ze moeten doen Sorry.

 7. Hallo allemaal,hardstikke fijn voor degenen die heelhuids een maagverkleinende operatie doorstaan hebben,die is uitgevoerd door Reynen.Zelf ben ik dol gelukkig dat mijn beste huisarts mij gewaarschuwd hebt voor Reynen,eind 2006 al.Er is mij letterlijk gezegd,”ben bang dat je er dood bij komt,als jij door Reynen een maagverkleining laat uitvoeren,zoek een andere bariatrisch chirurg en mocht jij na je maagverkleining complicaties krijgen,en Reynen komt bij je,vlucht dan desnoods kruipend het ziekenhuis uit,het is een dikke PRUTSER”.Dat zei mij genoeg,en ik ben uitgeweken naar Brugge,in Belgie.En als je het nieuws volgt,het zijn niet alleen mensen die overleden zijn na een maagverkleining die door Reynen is uitgevoerd,ook andere mensen zijn overleden na simpele maagoperaties of andere chirurgische ingrepen,nadat ze door Reynen onder het mes zijn gegaan,en dan al degenen nog die ongelukkig zijn nu door de complicaties door zijn Prutserige opereer methoden!! Reynen had beter aan de slag gekund als”Slachter in een slachthuis”. Groetjes van Caitlynn uit Emmen.

Comments are closed.