Toetreding voormalig burgemeester Opstelten tot Raad van Toezicht Oogziekenhuis

Array

opsteltenMedio april is de heer mr. I.W. Opstelten, voormalig burgemeester van Rotterdam, toegetreden tot de Raad van Toezicht van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Met zijn zeer ruime Rotterdamse en internationale ervaring zal de heer Opstelten de raad versterken bij het waarborgen van de continuïteit van de zorg en het beleid van Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Opening Rotterdams Oogheelkundig Instituut vrijdag 17 april
Treedt voormalig burgemeester Opstelten toe tot de Raad van Toezicht van Het Oogziekenhuis, zo opent de nieuwe burgemeester van Rotterdam, de heer Aboutaleb, op vrijdag 17 april het Rotterdams Oogheelkundig Instituut (ROI). Het ROI is het nieuwe ondersteunende en uitvoerende expertisecentrum voor oogheelkundig klinisch wetenschappelijk onderzoek van Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Een belangrijk toekomstig knelpunt binnen de zorg is de vergrijzing. Deze veroorzaakt namelijk naast een toenemende zorgvraag ook een afnemend aanbod aan arbeidskrachten. Om zorg toegankelijk, kwalitatief goed en betaalbaar te houden is het noodzakelijk om (samen) te werken aan innovatie binnen de zorg. Het ROI is hiervan een voorbeeld aangezien binnen dit instituut door verschillende kennisinstellingen samengewerkt wordt aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg en het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden. Ook de gemeente Rotterdam zet zich hiervoor in met het programma Economische ontwikkeling Rotterdamse gezondheidszorg (programma ER).

Innovatie is een belangrijk kenmerk van Het Oogziekenhuis Rotterdam en wetenschappelijk onderzoek is hiervoor de drijvende kracht. Het Oogziekenhuis Rotterdam verricht al decennia wetenschappelijk onderzoek. Met het ROI moet Rotterdams oogheelkundig onderzoek op internationaal wetenschappelijk niveau aansluiting blijven houden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen