Diabese, er is een oplossing voor diabetes

diabese-er-is-een-oplossing-voor-diabetesDeze maand verschijnt het nieuwe boek van de arts Victor Manhave met de titel Diabese Er is een oplossing voor diabetes. In het boek gaat hij in op één van de grootste hedendaagse bedreigingen voor de maatschappij: Diabetes door overgewicht. Het persoonlijk leed is groot door ernstige complicaties, zoals hartziekten, nierfalen, blindheid of voetamputatie. Buiten dat, met het miljoen overschreden diabetici is de aanstaande last voor de maatschappij schier onbetaalbaar.

In zijn boek Diabese verklaart Manhave eenvoudig de sterke stijging van het aantal diabetespatienten en legt uit wat de oplossing is voor dit probleem: een gezonde leefstijl aannemen via een gecombineerde aanpak om de drie grootste veroorzakers (overconsumptie, bewegingsarmoede en stress) van het diabetesprobleem aan te pakken. Diabese (een samensmelting van diabetes en obesitas) is de naam van de door Manhave ontwikkelde natuurlijke behandeling voor diabetes type 2 en overgewicht.

‘Het aantal nieuwe gevallen van diabetes type 2 neemt schrikbarend toe. In Nederland is momenteel van zo’n 550.000 mensen bekend dat ze aan diabetes type 2 lijden. Daarnaast lopen er nog honderdduizenden rond die nog niet weten dat ze het hebben of het binnen zeer afzienbare tijd zullen krijgen. Diabetes type 2 is niet hetzelfde als diabetes type 1: type 1 begint op (zeer) jonge leeftijd en is het gevolg van een lichamelijk defect, waardoor de alvleesklier (pancreas) geen insuline meer maakt. Diabetes type 2 doet zich meestal voor op wat latere leeftijd. Vroeger werd het daarom ‘ouderdomssuiker’ genoemd, maar echt oud hoef je niet te zijn om het te krijgen! Kinderen en jongvolwassenen zijn tegenwoordig ook steeds vaker het slachtoffer van deze ziekte. Bij deze vorm van diabetes is het lichaam ongevoelig geworden voor de werking van insuline en werkt de alvleesklier meestal nog wel, maar onvoldoende. Overgewicht, onvoldoende beweging, ongezonde eet- en leefgewoonten enz. spelen vaak een (grote) rol bij het ontstaan van dit type ‘suikerziekte’. Mijn zienswijze op gezondheid en ziekte is sterk beïnvloed door mijn verblijf in India. Voordat ik in Nederland begon met mijn studie geneeskunde, heb ik vier jaar Ayurveda – de oudste natuurlijke geneeswijze op aarde – gestudeerd in India. In die periode ben ik vele malen geconfronteerd met diabetespatienten die ondanks hun aandoening een gezond leven leidden. Met behulp van de juiste voeding, voldoende beweging en het gebruik van specifieke kruiden bleken deze mensen in staat weer een volwaardig gezond leven te leiden!
Toen ik later in Nederland mijn Ayurvedische praktijk begon, heb ik diabetes vele malen met goed resultaat behandeld. Ik heb ervaren dat diabetespatienten met behulp van een dieet, leefstijladviezen, natuurlijke voedselsupplementen en kruiden de ziekte onder controle kunnen krijgen. Mijn passie en missie om ‘natuurlijk-gezond-zijn’ in de maatschappij (terug) te brengen, heeft er toe geleid een compleet natuurlijk behandelprogramma voor diabetes in combinatie met obesitas (overgewicht) op te zetten. Dit programma, Diabese® (een samensmelting van diabetes en obesitas), heeft als doel de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de patient te versterken. Dit wordt bereikt door de juiste voeding, voldoende lichaamsbeweging, geestelijke balans en natuurlijke voedselsupplementen. In 2005 ben ik in mijn praktijk begonnen met Diabese® en de resultaten zijn verbluffend: de deelnemers verliezen gewicht, kunnen met minder medicatie (ook insuline) toe, voelen zich veel gezonder en zijn dit ook!
Iedereen die in zijn eigen lichaam gelooft en durft te kiezen voor natuurlijke gezondheid, zou ik willen aansporen om dit behandelprogramma Diabese® te volgen. Met een gezonde wilskracht kunt u veel meer bereiken dan u wellicht denkt!’

Extra informatie:
Ingenaaid: paperback,kaft slap, 128 pagina’s
Verschenen: april 2009
Gewicht: 221 gram
Formaat: 215 x 139 x 8 mm
SCHORS
nl

Achterkant

In samenwerking met de zorgverzekeraar Azivo heeft in 2008 en 2009 een Diabese proefprogramma met 30 ‘diabezen’ gedraaid. De voorlopige resultaten zijn sterk indicatief voor de gezondheidsbevorderende werking van het Diabese behandelprogramma. Gerandomiseerd dubbelblind onderzoek is nodig om de werkzaamheid verder wetenschappelijk aan te tonen.
Diabese Er is een oplossing voor diabetes
Diabese Er is een oplossing voor diabetes
Manhave, V.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen