Genomineerden bekend Beste Zorgafdeling 2009

pggmRuim 5.000 Nederlanders bedanken hun zorgverlener Genomineerden bekend Beste Zorgafdeling 2009

De jury van de PGGM-actie Hart voor de Zorg heeft vandaag de nominaties bekend gemaakt voor de verkiezing van de Beste Zorgafdeling 2009. De genomineerden zijn Havenzicht uit Rotterdam van Stichting Centrum voor Dienstverlening, opvang van dak- en thuislozen; Meridiaan uit Westervoort van Alyssis Zorggroep, kleinschalig wonen voor mensen met beginnende dementie; De Oever, Verpleeghuis Oudshoorn uit Leiderdorp van Stichting Rijnland Zorggroep. De Beste Zorgafdeling 2009 wordt bekend gemaakt op 12 mei, de internationale Dag van de Verpleging.

Sinds de start van de PGGM-actie Hart voor de Zorg hebben ruim 5.000 Nederlanders hun zorgverleners bedankt via www.wit-hart.nl. Hiertoe heeft PGGM Nederlanders in een brede mediacampagne opgeroepen. PGGM organiseert de actie in aanloop naar de internationale Dag van de Verpleging op 12 mei. Bedankjes kunnen nog worden ingestuurd tot 30 april 2009. Deze doen echter niet meer mee voor de verkiezing Beste Zorgafdeling 2009. PGGM bezorgt alle ingezonden bedankjes op 12 mei bij de betreffende zorginstellingen.

Beste Zorgafdeling 2009
De tot nu toe ontvangen bedankjes deden automatisch mee voor de verkiezing Beste Zorgafdeling 2009. Een onafhankelijke jury heeft alle inzendingen beoordeeld en drie afdelingen genomineerd op inhoudelijke punten. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Internationale Dag van de Verpleging op 12 mei wordt de winnaar gehuldigd. Staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is onder voorbehoud aanwezig bij dit evenement. De jury verkoos vorig jaar het Amsterdamse medisch kinderdagverblijf Zig Zag tot Beste Zorgafdeling 2008.

Samenstelling jury
De jury bestaat uit Martin van Rijn, voorzitter raad van bestuur van PGGM, Nannie Wiegman, directeur van het Florence Nightingale Instituut en Heleen Somford, winnares van de Florence Nightingale medaille van het Rode Kruis in 1997. Martin van Rijn maakt namens de jury bekend wie de winnaar is geworden.

Positieve aandacht voor de mensen in zorg en welzijn Met de actie Hart voor de Zorg vraagt PGGM aandacht voor de belangrijke rol van zorgverleners. Mensen in de sector zorg en welzijn werken met hart en ziel voor andere mensen. Hun ondersteuning maakt alle verschil.

Over PGGM
PGGM is de inkomensverzorger voor alle mensen in de sector zorg en welzijn. Daarnaast is PGGM ook de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioenregelingen in de sector zorg en welzijn. PGGM beheert momenteel EUR 67 miljard pensioenvermogen van ruim 2 miljoen (oud-)werknemers in zorg en welzijn.