Super Segway pak, een revolutionaire rolstoel of een Hoax?

Array

exmovereExmovere Holdings, een onderdeel van McLean, heeft onlangs een zeer unieke rolstoel ontworpen, een geheel nieuwe vorm van mobiliteit, de Chariot. De Chariot heeft de potentie om een nieuwe revolutie te ontketenen in de markt van aangedreven scooters en rolstoelen. Exmovere heeft met de ontwikkeling van dit apparaat een toekomstbeeld realiteit te laten worden. het Starwars-achtige apparaat is geen grap, maar met de demonstratie, het is duidelijk dat dit meer is dan alleen een papieren idee. Zoals in het clipje kan zien kan je van het apparaat door middel van subtiele bewegingen van de heupen en de lagere romp in beweging krijgen. Hij werkt op een batterij met een opgegeven topsnelheid van ongeveer 20  KM/U.

Exmovere CEO David Bychkov zegt er dit over over de Chariot: “The Chariot represents an exciting path for our company. Whereas our team was originally focused on designing sensor products that monitored signs of life, the Chariot’s sensors are designed to make life more livable.”

Cyborg rolls a little closer: The chariot which lets amputees ‘stand tall and walk’…


Toch is er wat twijfel over de echtheid van dit prototype, het lijkt verdacht veel op Showbots.


More from UPI : Wearable ‘chariot’ provides Mobility… Meer over het bedrijf: : Exmovere Holdings Bron: Medgadget

Hier de making of..……..

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen