Voormalige Almelose huisarts Reytenbagh wederom onderwerp van conflict

Array

de-bocht-van-de-herengracht-gerrit-adriaensz-berckheydeDe voormalige Almelose huisarts Reytenbagh is opnieuw onderdeel van conflict. Het zou zomaar kunnen zijn dat het Amsterdamse Rijksmuseum, door onrechtmatige handelen van Reytenbagh, een van de belangrijkste aanwinsten van de afgelopen jaren kwijtraakt. De Amerikaanse bank JP Morgan Chase wil het schilderij “De bocht van de Herengracht” van Gerrit Adriaensz Berckheyde uit de zeventiende eeuw terug van het Rijksmuseum in Amsterdam. Het Rijksmuseum kocht het stuk in 2008 van de Nederlandse multimiljonair Louis Reijtenbagh. De 62-jarige voormalige huisarts en durfinvesteerder is echter in financiele problemen geraakt.. JP Morgan Chase zegt eigenaar te zijn van het schilderij De bocht van de Herengracht van Gerrit Adriaensz Berckheyde uit de zeventiende eeuw. Onder meer de directeur collecties van het Rijksmuseum, Taco Dibbits, bevestigt de Amerikaanse aanspraken op het doek. Het museum onderzoekt momenteel de rechtsgeldigheid van de claim. Het Rijksmuseum kocht het stuk in 2008 van de Nederlandse multimiljonair Louis Reijtenbagh. Dat schrijft de Volkskrant. Ook blijkt dit  uit documenten van de New Yorkse rechtbank welke exclusief in handen van Quote (hier compleet in pdf) zijn. Begin april spande de Amerikaanse bank namelijk een zaak tegen de 62-jarige investeerder aan. Reytenbagh had het werk eerder al als onderpand gegeven aan de Amerikaanse bank. Volgens de bank heeft hij het schilderij daarna zonder toestemming verkocht aan het Rijksmuseum. 

Naar nu pas blijkt gaf hij het beroemde werk in 2006 als onderpand aan de Amerikaanse bank om zo een lening los te krijgen. De bank zegt dat Reijtenbagh het werk vervolgens zonder toestemming verkocht aan het museum.

Reytenbagh heeft inmiddels surseance van betaling aangevraagd voor Plaza Group en enkele dochterondernemingen. Credit Suisse verstrekte de afgelopen drie jaar meer dan 750 miljoen dollar (551 miljoen euro) aan Reytenbaghs in Monaco gevestigde Plaza Group.  Credit Suisse heeft aangekondigd dat het alle middelen zal gebruiken om de miljoenen terug te krijgen. Begin maart kwam Reytenbagh ook al in het nieuws toen bleek dat de Belgische fiscus een onderzoek naar hem was gestart vanwege vermeende belastingontduiking. De voormalige Almelose huisarts, die zijn fortuin vergaarde door te speculeren op koersdalingen en faillissementen, woont naar eigen zeggen in Monaco, maar de Belgische fiscus vermoedt dat hij zijn vennootschappen bestuurt vanuit het Vlaamse Brasschaat.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen