Al langer chaos op de afdeling voor maagverkleining Scheper Ziekenhuis

Array

reijnen-en-patient-preoperatief-bron-photobucketIn het Scheper Ziekenhuis in Emmen was het al langer een chaos op de afdeling voor maagverkleining. Dat blijkt volgens RTL Nieuws na onderzoek onder patienten, familieleden van patienten, medische bronnen en zorgverzekeraars. Het was een zooitje in het Scheper Ziekenhuis in Emmen, zo schrijft RTL nieuws

In het ziekenhuis hebben zich de afgelopen tijd ten minste vijf calamiteiten voorgedaan na maagverkleiningen, zo meldde de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) donderdag.Drie sterfgevallen zijn gemeld bij de IGZ. Hierbij bestond het vermoeden dat het overlijden een direct gevolg was van de geleverde zorg.

Op de afdeling waar de maagverkleiningsoperaties werden gedaan was het één en al ruzie en mis-communicatie.Chirurg Nick Reijnen zit thuis. Tientallen patienten zeggen de communicatie tussen Reijnen het medisch personeel en naar de patienten toe zowel tijdens het voortraject als in de periode na de operatie niet in orde was.

Achmea zegt als eerste te hebben ingegrepen na klachten van de patienten. Het ziekenhuis stelt in een reactie wel degelijk zelf te hebben ingegrepen en niet pas nadat zorgverzekeraar Achmea alarm sloeg. Op de communicatieproblemen wil het ziekenhuis niet ingaan. Die vormen momenteel onderdeel van een intern onderzoek. Dat kan nog een aantal maanden gaan duren.De klachten gingen vooral over de samenwerking met de afdeling dietiek. Daar moeten patienten voorafgaand aan een operatie onder begeleiding een streng dieet volgen. Maar patienten werden volgens Achmea niet of verkeerd ingepland.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) laat weten: “IGZ wil graag alle informatie van het ziekenhuis hebben omtrent het zorgproces. Op basis daarvan zal de IGZ bepalen welke actie vanuit IGZ zal worden ondernomen. IGZ houdt het ziekenhuis dan ook scherp in de gaten. Uit eerder onderzoek van de inspectie is gebleken dat slechte communicatie en overdracht een risico vormen voor de patient.”

CDA-Kamerlid Janneke Schermers vindt dat de inspectie nu zelf al een onderzoek moet starten. “Hier is zoveel aan de hand, dat ik echt denk dat de inspectie zelf onderzoek moet doen.”

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Al langer chaos op de afdeling voor maagverkleining Scheper Ziekenhuis"

  1. Nooit wat van gemerkt, alle communicatie ging goed, afd. was zeer zorgzaam, en de chirurg kwam dagelijks lang.Ik kan hier niet in meegaan, vindt het een goed ziekenhuis.

  2. liever annoniem

    deze arts is niet de enige miskleun. mijn vader is in korte tijd nu voor de derde x geopereerd aan zijn maag 3 x door dezelfde arts, Dokter Den. Nu voor de derde x weer weggestuurd met een hoop vocht in zijn buik zelfs nu 4 weken na de operatie zit er nog een boel vocht. telkens scheuren de matjes of hechtingen en moet de operatie weer opnieuw worden uitgevoerd.mijn vader heeft zijn huisarts gesmeekt naar groningen te mogen maar dat werd geweigerd. emmen was tenslotte een goed ziekenhuis. het zijn een stelletje FIETSENMAKERS daar in emmen. je moet gewoon hopen dat je niets overkomt en dat je niet in het scheperziekenhuis op de slachtbank hoeft

Comments are closed.

Recente artikelen