Amphia gezondheidslezing over hartritmestoornissen op 21 april

Array

amphia-ziekenhuisSlaat het hart te snel of te langzaam? Bonst het in de keel of slaat het op hol? Bijna iedereen heeft wel eens het hart voelen overslaan. Bijvoorbeeld bij spanningen, heftige emoties of na een sterke kop koffie. Soms blijft dit ‘overslaan’ langer doorgaan dan een paar tellen en belemmert het in het dagelijks werk of de slaap. Pas dan spreekt men van een hartritmestoornis. Maar wat is een hartritmestoornis en wanneer moet er iets aan gedaan worden? Wat zijn de oorzaken en risico’s van ritmestoornissen en vooral, hoe kom je van een ritmestoornis af? De antwoorden op deze en andere vragen komen tijdens de gezondheidslezing van dinsdag 21 april in het Amphia Ziekenhuis uitgebreid aan bod.

Onder de titel ‘Hart van slag; heb ik een hartritmestoornis?’ spreekt J.F.Mutsaerts, huisarts over de rol van de huisarts bij hartritmestoornissen. Welke adviezen geeft hij wanneer het hart te snel, te langzaam of onregelmatig klopt? Wanneer is er sprake van een ritmestoornis en hoe werkt een gezond hart? Welke onderzoeken doet hij en wanneer verwijst de huisarts door naar de cardioloog? T. Simmers, cardioloog legt uit welke hartritmestoornissen er zijn en bespreekt de aanleidingen en oorzaken van hartritmestoornissen. Hoe wordt een hartritmestoornis behandeld en wat kunt u zelf doen? J. Braspenning, verpleegkundige van de afdeling Eerste Hart Hulp vertelt wat hij doet wanneer iemand door de huisarts is doorgestuurd met hartklachten. Welke voorzieningen zijn er en wie kom je allemaal tegen op de Eerste Hart Hulp? Wanneer volgt er een opname in het ziekenhuis en hoe vaak gaat iemand met een gerust (gesteld) hart naar huis?

De Gezondheidslezing in het Kenniscentrum van het Amphia Ziekenhuis op de locatie Molengracht van 21 april begint om 20.00 uur, de zaal is om 19.30 uur open. Aanmelden voor de Amphia Gezondheidslezing kan via het aanmeldformulier op deze website.

Bron:Amphia

Recente artikelen