Jeroen Bosch Ziekenhuis maakt mensen mooier met nieuwe laser

Array

jbz_dermatologieDe afdeling dermatologie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft deze maand een nieuw, multifunctioneel laserapparaat in gebruik genomen voor cosmetische en medische behandelingen van de huid. Deze laser wordt gebruikt om lichaamsdelen te ontharen en om pigmentvlekken en kleine adertjes op de wangen en benen te verwijderen. Ook wordt deze laser gebruikt om de huid jonger en steviger te maken.

Hoewel de meeste zorgverzekeraars dit soort behandelingen niet vergoeden, biedt het ziekenhuis ze toch aan. Dermatoloog Adrienne van Geest: ‘We hebben de apparatuur en onze klanten vinden het fijn om in het ziekenhuis geholpen te worden. Dat is voor hen een vertrouwd en veilig idee. Deze cosmetische behandelingen sluiten naadloos aan op ons dagelijkse werk als dermatoloog, met als enige verschil dat de klant de behandelingen zelf betaalt omdat ze niet medisch noodzakelijk zijn.’

Verjonging van de huid
Het nieuwe laserapparaat warmt de huid en het bindweefsel op. Dit zorgt voor een mild verjongend en verstevigend effect. Deze milde behandeling is goed te combineren met werk en vrije tijd en andere behandelingen zoals botox of chemische peeling. Het opwarmen van de huid gebeurt geleidelijk, is gevoelig, maar niet echt pijnlijk. Na enkele behandelingen is geleidelijk aan een verbetering zien: een frissere en stevigere huid. Meestal zijn er vijf behandelingen nodig. Bijwerkingen zijn er niet. Er is geen last van zwelling en schilfering, hooguit kan er enige pigmentvorming optreden als de klant niet goed twee weken uit de zon blijft.
Huidverjonging is mogelijk vanaf 140 euro per behandeling.

Ontharen
De laser is ook zeer geschikt om te ontharen. Met laserstralen worden de haarzakjes in de huid beschadigd en vermindert de haargroei fors. De huid zelf beschadigt niet. Voor het gewenste resultaat zijn meestal zes tot acht behandelingen nodig. Na elke behandeling kan de klant zijn of haar dagelijkse bezigheden direct hervatten. De behandeling is soms gevoelig, maar niet pijnlijk.
De prijs van het ontharen varieert vanaf 60 euro per behandeling. Soms wordt behandeling met ontharingslaser vergoed door de ziektekostenverzekering.

Meer weten?
De laser behandelingen vinden plaats in het Jeroen Bosch Ziekenhuis, locatie Carolus bij de polikliniek Dermatologie, telefoon: (073) 699 86 19.

Meer informatie: www.jeroenboschziekenhuis.nl/dermatologie

Bron:JBZ

Recente artikelen