Student gezocht voor onderzoek onder vrijwilligers

Array

proefpersoonBij het Julius Centrum staan ongeveer 4000 mensen ingeschreven, die vrijwillig meewerken aan wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld door als gezonde controlegroep te dienen voor een studie onder patienten met een bepaalde aandoening. Als een nieuwe studie start maken we een selectie uit de database en deze mensen ontvangen een uitnodigingsbrief. Middels een antwoordformulier kunnen zij reageren. Vervolgens worden deze mensen gebeld, er wordt kort iets over de studie verteld, in/exclusiecriteria worden uitgevraagd en als ze geïnteresseerd/geschikt zijn ontvangen ze de patienteninformatie. Wat wij willen weten is het profiel van deze mensen.

Wat motiveert iemand om mee te doen met wetenschappelijk onderzoek? Is dit de aandacht die ze ontvangen? Of is het toch de financiele vergoeding? Of wil men inzicht in eigen gezondheid (keuring, metingen)? Of heeft men gewoon interesse in de medische wetenschap?

Als we weten wat iemands drijfveren zijn kunnen we onze communicatie beter afstemmen en hopen op die manier de inclusie rate te verhogen en het drop out percentage te verlagen. Eén of twee medische, verpleegkundige of vergelijkbare studenten moeten deze vragen  beantwoorden door middel van eerst diepte-interviews en later een internetenquête. Voel je ervoor deze stage uit te voeren? Stuur dan een mail naar Julius onderzoeker Rob De Leeuw op [email protected] <mailto:[email protected]>

Auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen