Meetwerken Spoedzorg gaan dit jaar de diepte in

spoedzorg1Net als in Gooi&Vechtstreek (zie bericht hierboven) starten in de regio’s Rijnmond en Harderwijk alsmede in de Provincies Brabant en Utrecht meetweken spoedzorg. In die weken worden alle spoedzorgcontacten tussen donderdag 16 april 17.00 uur en donderdag 23 april 17.00 uur geregistreerd op de huisartsenposten, SEH’s, ambulancediensten, crisisdiensten, thuiszorg, IC’s, apotheken en verloskundige praktijken.

In een aantal regio’s is de meetweek verlengd naar vier meetweken. Deze regio’s hebben op dit moment al drie weken registratie achter de rug. Deze langere registratie vergroot de representativiteit van de resultaten en biedt een hogere kans op het beschrijven van zeldzame incidenten.

Dit jaar wordt in de regio Utrecht een aantal analyses op patientenniveau uitgevoerd. Dit houdt in dat het traject van een aantal specifieke patientengroepen (cardiologische, neurologische en acuut psychiatrische) door de spoedzorgketen gevolgd wordt. De standaard analyses per zorgaanbieder worden uiteraard ook uitgevoerd.

Wilt u meer weten over dit onderzoek? Neem dan contact op met dr. Leontien Sturms via [email protected] .  Zij is programmaleider Spoedzorgonderzoek bij het Julius Centrum. Tot zover dit bericht.

Wilt u meer weten over trends, regionale verschillen en statistische gegevens over specifieke groepen spoedpatienten? Schrijf u dan in voor de derde editie van de Julius Masterclass Spoedzorg voor ervaren huisartsen, verpleegkundigen, specialisten en managers van huisartsenposten, ambulance meldkamers, crisisdiensten GGz en SEH’s.

Die start op maandag 29 juni, 1500 uur en staat onder leiding van dr. Henk van der Steeg en ondergetekende. Deelnemers aan de vorige twee edities roemden de optimale mix van kennisoverdracht, uitwisseling van eigen ervaringen, onderlinge discussies en excursies. Op dit moment zijn twaalf van de maximaal zestien plaatsen in deze Masterclass geboekt. Ook meedoen? Surf naar www.integratedcare.nl klik door op Nascholing en schrijf u  in.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen