Ziekenhuis meet ervaringen van spoedpatiënten

Array

maatDezer dagen zijn de Ter Gooi Ziekenhuizen gestart met het meten van de ervaringen van patienten van de Spoedeisende Hulpafdeling (SEH). De instellingen te Hilversum en Bussum gebruiken daarbij een vertaalde Engelse lijst die in het Verenigd Koninkrijk op alle SEH’s wordt gebruikt. Zij lopen daarmee vooruit op de invoering van de CQ Index voor SEH patienten die over een jaar gereed is.

De enquête vindt plaats tijdens de AGIS meetweek spoedzorg. Daardoor is het mogelijk de patientervaringen te koppelen aan professionele gegevens zoals mate van urgentie, diagnose en ontslagbestemming. Net als in de afgelopen jaren vindt in de laatste niet-vakantieweek van april deze meetweek in de Gooi- en Vechtstreek plaats (zie ook bericht hieronder).

Wilt u meer weten over dit onderzoek? Neem dan contact op met dr. Leontien Sturms via [email protected] . Zij is programmaleider Spoedzorgonderzoek bij het Julius Centrum.

Wilt u meer weten over de volgend jaar gereed komende CQ index voor de spoedzorgketen als geheel en voor de schakels ambulancezorg, huisartsenposten en SEH’s, neem dan deel aan het negende nationale congres over Recente ontwikkelingen in de spoedzorg. Dat vindt plaats op vrijdag 18 september. U meldt u daarvoor aan via www.integratedcare.nl doorklikken op nascholing

auteur: prof.dr. Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen