Nederlands Kanker Instituut -AVL start Polikliniek Werk en Borstkanker

Array

nki_avlIn maart is binnen het Nederlands Kanker Instituut -Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL), de Polikliniek Werk en Borstkanker van start gegaan.
De ontwikkeling van deze polikliniek is een onderdeel van het project Werk en Borstkanker en werd mede gerealiseerd met financiele ondersteuning van Pink Ribbon.

Werk en werkhervatting
Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen die worden behandeld voor (borst)kanker problemen ondervinden als zij blijven werken tijdens de behandeling of als zij weer beginnen met werken na de behandeling.
Klachten die kunnen ontstaan door de ziekte en behandeling zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, gevoelens van angst kunnen de terugkeer naar het werk bemoeilijken.

Wanneer er vroegtijdig aandacht wordt besteed aan het werkproces en er voldoende begeleiding wordt geboden, kan dat leiden tot een betere en snellere terugkeer naar het werk.Polikliniek
Op de Polikliniek Werk en Borstkanker kunnen patienten met borstkanker een afspraak maken met een onafhankelijk bedrijfsarts die is gespecialiseerd in (borst)kanker gerelateerde werkproblematiek. De onafhankelijke bedrijfsarts kan patienten informeren en adviseren bij de terugkeer in het werkproces en de wetgeving die hierop van toepassing is.

Afspraak maken
Patienten kunnen op eigen initiatief een afspraak maken of in overleg met een medewerker van het ziekenhuis. Er bestaat zowel de mogelijkheid voor een telefonische afspraak of een afspraak om langs te komen op de polikliniek.
Voor het maken van een afspraak: (020) 512 2333

Bron: NKI-AVL

Recente artikelen