Vervolg op advies Voorzorg met rede: Conferentie De grenzen van de risicobenadering

Array

Hoe nu verder? op 13 mei 2009
straling2De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), de Raad voor Ruimtelijk, Milieu- en Natuuronderzoek (RMNO) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) hebben de afgelopen jaren ieder rapporten uitgebracht over risicobenaderingen en de daaraan verbonden grenzen. Op 13 mei willen ze daaraan gemeenschappelijk een vervolg geven door het organiseren van een conferentie over dit thema. De doelstelling van de conferentie is tweeledig:

1. voor wetenschappers, beleidsmakers en belangengroeperingen een gedeelde analyse presenteren over de grenzen van de risicobenadering, en

2. het bespreken van (alternatieve) beleids- en bestuursarrangementen, zoals beoordelingskaders, beslissingsprincipes, regulering en wettelijke verankering; kortweg: hoe nu verder?

Omdat de Gezondheidsraad vorig jaar een advies over het voorzorgsbeginsel heeft uitgebracht, hebben de organisatoren de raad uitgenodigd om een deel van het programma van de conferentie voor zijn rekening te nemen. De bijdrage van de raad zal onder meer bestaan uit twee deelworkshops over elektromagnetische velden, één gericht op de risico’s en één gericht op de communicatie daarover.

Bron: GR

Recente artikelen