voeg een paneel toe Zaanse apotheken werken met vrijwel sluitend systeem medicijnverstrekking

Array

emdDe zeventien aangesloten apotheken in de Zaanstreek hebben een vrijwel waterdicht systeem ontwikkeld voor de juiste medicatie aan de juiste personen. De op een centrale computer aangesloten dienstapotheek doet zijn werk goed, zo laat het Dagblad Zaanstreek gisteren weten.De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft onlangs een onderzoek afgerond naar de zogenaamde dienstapotheken in ons land. De conclusie was dat deze apotheken, die buiten kantooruren medicijnen leveren, niet altijd weten of ze de juiste medicijnen meegeven vanwege een slechte of onvolledige uitwisseling van gegevens tussen computersystemen.

Daarnaast beschikt de Kring-apotheek over een bijzondere service voor haar clienten: het Digitaal Medicatie Dossier. Hiermee is het mogelijk om zonder kosten 24 uur per dag en zeven dagen per week te beschikken over uw actuele medicatiegegevens, waar ook ter wereld.Met het Digitaal Medicatie Dossier kan chronische medicatie eenvoudig via de computer worden herhaald. De client van de Kring-apotheek hoeft hiervoor niet meer naar een arts te bellen of naar de apotheek te gaan. Het enige wat nodig is, is een internetaansluiting, een e-mailadres en een mobiele telefoon.
Met de automatische herinnering van het Digitaal Medicatie Dossier krijgt de klant via e-mail een seintje als het weer tijd is om herhaalmedicatie aan te vragen.
Op de site van de Kring Apotheek kunt u zich aanmelden.Via uw telefoon ontvangt u de benodigde inlogcode, om toegang te krijgen tot uw gegevens. Omdat deze naar uw mobiele telefoon wordt verzonden, kan niemand anders hier misbruik van maken. Om het dossier te activeren is het nodig om u eenmalig in de apotheek te legitimeren.

Raymond Kolman, apotheker, namens de Verenigde Kring-apothekers Nederland:
“Vorig jaar is het Digitaal Medicatie Dossier al in de Kring-apotheken geïntroduceerd. Dus dat is niet nieuw. Wel nieuw is de mogelijkheid om vanuit dit dossier een verzoek voor een herhalingsrecept aan de huisarts te zenden. Er hoeven dus geen moeilijke namen te worden overgetypt of door de telefoon te worden voorgelezen. Een simpel vinkje voor het medicijn in het digitaal dossier zetten is voldoende. Ook kan de patient zichzelf een herinnering laten sturen als de medicijnen bijna op zijn. Wij denken dat we hier veel klanten van Kring-apotheken een plezier mee zullen doen. Het systeem is echter wel afhankelijk van de medewerking van de huisartsen. Als die het bericht niet willen verwerken tot een herhaalrecept, dan kan het systeem niet functioneren. De patient zou dan natuurlijk wel aan zijn arts kunnen vragen dat wel te doen.”

Recente artikelen