Aanbieden hoofdlijnen programmavoorstel Etniciteit en Gezondheid

Array

gezondheid-en-etniciteitTijdens het congres Gekleurde Gekte heeft Henk Smid, directeur van ZonMw, vandaag drie programmeringsstudies etniciteit en gezondheid aangeboden aan Diana Monissen, directeur-generaal curatieve zorg van VWS. In de notitie ‘Etniciteit en Gezondheid, hoofdlijnen ZonMw-programmavoorstel’ verwoordt ZonMw de deelstudieoverstijgende conclusies en onderzoeksprioriteiten uit de drie programmeringsstudies. Het is een vervolg op het signalement ‘Etniciteit en Gezondheid’, dat in juli 2008 werd aangeboden aan het ministerie.

Met deze notitie reageert ZonMw tevens op het beleidsplan ‘Naar een weerbare samenleving; Beleidsplan aanpak gezondheidsverschillen op basis van sociaaleconomische achtergronden’ dat minister Klink van VWS op 22 december 2008 aan de Tweede Kamer aanbood.
Daarin staat opgenomen dat in overleg met ZonMw wordt bekeken of er nader onderzoek naar de effectiviteit van zorg voor allochtonen kan worden uitgevoerd. De notitie en de achterliggende programmeringsstudies zijn te downloaden via www.zonmw.nl/etniciteitengezondheid.

EO Radio heeft om 11.30 uur aandacht besteedt aan dit onderwerp. De uitzending ‘Dit is de dag’ is te beluisteren via uitzending gemist op radio 1.

Bron:ZonMw

Recente artikelen