Acht schadeclaimverzoeken Scheper Ziekenhuis in Emmen

reijnenTegen het Scheper Ziekenhuis in Emmen zijn acht schadeclaimverzoeken ingediend bij het letselschadebureau Pals Groep. Dit zei donderdag woordvoerder en schaderegelaar L. Heida van de Letselschadespecialisten die ook een vestiging in Emmen heben. Zes mensen willen een schadevergoeding zien, omdat bij hen na een maagoperatie in het ziekenhuis complicaties optraden. Twee aanvragers zijn familieleden of partners van patienten die na een maagverkleining in dat ziekenhuis zijn overleden. Vijf mensen stierven als gevolg van zo’n operatie. Nu blijkt dat de bewuste chirurg, Niek Reijen, al vaker medische fouten met zeer ernstige gevolgen heeft begaan.De chirurg uit Emmen is in Duitsland veroordeeld wegens dood door schuld. Dat bevestigt het Duitse OM.

Op 31 maart sloeg de zorgverzekeraar bij het ziekenhuis alarm over de slechte gang van zaken. Uit voorzorg werd besloten niet meer te bemiddelen tussen klanten die een maagverkleining nodig hadden en het ziekenhuis in Emmen. Achmea eiste een gesprek en registratie van de complicaties. Op 9 april liet de raad van bestuur van de zorgverzekeraar weten dat het ziekenhuis een intern onderzoek instelt naar aanleiding van complicaties. Het gebeurt volgens Achmea vaker dat de zorgverzekeraar zich bemoeit met de zorg die een ziekenhuis levert.

Zorgverzekeraar Achmea is na klachten van patienten eind maart wel gestopt met het doorverwijzen voor maagoperaties naar het Scheper Ziekenhuis in Emmen maar toen is er niets ondenomen om de operaties, al dan niet tijdelijk, te stoppen. Pas vorige week besloot het Scheper Ziekenhuis in Emmen de maagverkleiningsoperaties stil te leggen, nadat begin dit jaar opvallend veel patienten na het ondergaan van zo’n operatie waren overleden.

Recente artikelen