Kinderhartcentrum in Utrecht en Nijmegen

Array

cardiologie-voor-kinderenHet UMC St Radboud en UMC Utrecht bundelen hun krachten en vormen één centrum voor Kinderhartchirurgie. Dankzij de samenwerking wordt het nieuwe Kinderhartcentrum een van de grootste van het land, met bijna 400 ingrepen per jaar.Het centrum bestrijkt de regio Utrecht, Noord-Brabant Oost, Gelderland, Limburg en Overijssel. In dit gebied woont bijna vijftig procent van alle 0-20 jarigen in Nederland; ongeveer 1,6 miljoen.

In het nieuwe Kinderhartcentrum worden alle ingrepen verricht. De kern van het centrum wordt gevormd door één groep kinderhartchirurgen en kindercardiologen uit beide UMC’s. Zij worden aangestuurd door een eenhoofdige leiding. Het grootste deel van de operaties vindt plaats op beide locaties, met uitzondering van de hoog risico ingrepen bij neonaten. Deze zullen vanwege het geringe aantal worden geconcentreerd in Utrecht. Alle disciplines en afdelingen, van kinderhartchirurgen en kindercardiologen tot perfusionisten, de IC en anesthesisten, hanteren dezelfde werkwijze. Er gaat gewerkt worden met één set protocollen, één patientendossier en één databeheersysteem. Zo ontvangen de jonge patienten en ouders dezelfde zorg op beide locaties en zijn de kwaliteit en veiligheid op alle fronten gewaarborgd.Het UMC Utrecht en het UMC St Radboud willen de patientjes en ouders in de regio toegankelijke en bereikbare zorg van hoogwaardige kwaliteit bieden. De samenwerking past geheel in deze gedachte. Beide centra zijn zeer recent getoetst door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De Inspectie heeft vastgesteld dat beide centra goede zorg bieden en voldoen aan alle gestelde kwaliteitseisen op het gebied van patientveiligheid.

Bron: UMCU & UMCN

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen