Het “varkensgriepvirus” is geen “varkensvirus” meer

MEDEDELING van het FAVV
logo-refletHet Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen en het Interministerieel Commisariaat Influenza wensen te benadrukken dat alhoewel in de pers regelmatig gewag gemaakt wordt van varkensgriep, de feiten waarover momenteel sprake niets te maken hebben met varkens. Immers het virus waarover het momenteel gaat in Mexico en de Verenigde Staten is geen varkensvirus meer, maar een genetische hercombinatie van het menselijke influenzavirus met het aviaire en het varkensvirus. Dit virus werd tot op heden nooit geïsoleerd bij het varken. Er bestaat dus absoluut geen risico noch bij contact met varkens noch in het nuttigen van varkensvlees of afgeleide producten.

Natuurlijk mag dit absoluut geen afbreuk doen aan de waakzaamheid van de dierenartsen en de varkenshouders in het opsporen en vaststellen van ziekten in de sector. contactpersoon voor de Nederlandstalige pers:
Lieve Busschots : 0477 : 0477 59 83 93

contactpersoon voor de Franstalige pers:
Pierre Cassart : 0477 69 35 65

F.A.V.V. A.F.S.C.A. Food Safety Center – Kruidtuinlaan 55 Food Safety Center ­ Bvd. du Jardin botanique 1000 Brussel 1000 Bruxelles Tel. 02-211 82 11 Tel. 02-211 82 Meldpunt voor de consumenten: Point de contact pour les consommateurs : Tel. 0800 13550 Tel. 0800 13550 Fax 0800 24 177 Fax 0800 24 177

Bron: AVV-Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Belgie ,www.favv.be, www.afsca.be

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen