Schiphol neemt nog geen maatregelen tegen varkensgriep

1
585

mondkapjeSchiphol ziet vooralsnog geen aanleiding voor extra maatregelen in verband met de varkensgriep in Mexico. De luchthaven zegt constant in overleg te staan met het Centrum voor Infectieziekten van het RIVM en met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook de Veiligheidsregio Kennemerland en de Airport Medical Services (AMS) zien daar ook nog geen aanleiding toe. In Japan hebben luchthavens de controles verscherpt op passagiers uit Mexico. Als uit scans blijkt dat reizigers een verhoogde lichaamstemperatuur hebben, worden passende maatregelen genomen.

De Nederlandse organisaties onderhouden doorlopend contact met het Centrum voor Infectieziekte van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken over de laatste ontwikkelingen rond het virus. Luchtvaartmaatschappij KLM, die dagelijks op Mexico-stad vliegt, laat weten dat de federale overheid op Mexicaanse luchthavens bij het inchecken een vragenlijst over de gezondheid van de passagiers uitdeelt.Mensen die op basis van deze lijst vrezen dat zij last hebben van een van de symptomen van de varkensgriep, wordt gevraagd na het landen contact te zoeken met de autoriteiten op de desbetreffende luchthaven.Ook het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam maakt zich nog geen zorgen over de varkensgriep. Er zijn in Nederland nog geen mogelijke gevallen bekend. Zodra een huisarts bij een patient symptomen van de ziekte constateert, wordt die doorverwezen naar de specialisten in het Erasmus. Zondag 26 april werd wel bekend dat ook in Nieuw-Zeeland het Influenza A-virus H1N1 de kop heeft opgestoken. Het zou gaan om een groep van 22 scholieren en drie docenten die na een bezoek aan Mexico onder toezicht thuis zitten en mogelijk besmet zijn. Maandag zullen de uitslagen van bloedonderzoek bekend worden. Dan moet blijken of sprake is van de gevreesde varkensgriep.

1 REACTIE

 1. Human Body Temperature monitoring systeem
  Lichaamstemperatuur

   

  LAND Instrument helpt de dreiging van de Mexicaansegriep te bestrijden met het LAND Human Body Temperature Monitoring System. Deze LAND warmtebeeldcamera integreert een warmtebeeld met een gecertificeerde kalibratiebron. De temperatuur van het menselijk lichaam word met onvergelijkbare nauwkeurigheden weergegeven in vergelijking met andere infrarood technieken. Deze camera heeft zichzelf bewezen en is met succes toegepast bij luchthavens tijdens de SARS epidemie in 2003. Ook tijdens de Vogel epidemie in 2007 bewees deze camera zijn waarde. Het LAND Human Body Temperature Monitoring System wordt geïnstalleerd om de gezichten van mensen te bekijken die door een deuropening gaan. Indien er een temperatuurverhoging wordt ontdekt zal een alarm klinken. Hierdoor kan de betreffende persoon voor een meer gedetailleerd onderzoek naar een gezondheidsinstelling worden gebracht. LAND kan opnieuw bijdragen door het snel screenen van een grote groep mensen waardoor het verspreiden van koorts kan worden verhinderd. Land is succesvol geweest door gebruik te maken van het bewezen meest efficiënte meetsysteem met een vast thermisch weergavesysteem.
   
  Mogelijk kan dit verder helpen bij het verdringen en voorkoming van verspreiding bij de varkensgriep.

Comments are closed.