Action adventure game over diabetes aangekondigd

Array

sgs_magiIn Amerika bevindt zich sinds kort een onafhankelijke studio, Game Equals Life, dat een interactieve game over diabetes gaat maken. Men richt zich op mensen die deze ziekte hebben en wil hen leren om er optimaal mee om te gaan. The Magi and the Sleeping Star, zoals de game gaat heten, is een action-adventure waarin je mechanische vijanden verslaat terwijl je op je bloedsuikerspiegel let.

Het spel is gericht op jongeren en volwassenen met type 1 diabetes, Magi en de Sleeping Star beloont goed gedrag wat de bloedsuikerspiegel ten goede komt. In een fantasierijke wereld word je beloond voor het in orde houden van het suiker in je bloed en te  kiezen voor  gezond voedsel. Toch moet de ziekte zelf niet het belangrijkste worden, want de spelwereld zal volgens de woordvoerder weinig afwijken van een normale game in het genre. De ontwikkelaars hebben de ziekte zelf en weten dus wel waar ze mee bezig zijn. Je kunt in ieder geval hopen dat patienten door het spel niet zó afgeleid worden dat ze hun echte gezondheid verwaarlozen.De Magi en de Sleeping Star plaatst spelers in de rol van een jonge magie-gebruiker die is gediagnosticeerd met type 1 diabetes. In het spel is zijn familie ontvoerd en moeten vijanden worden bestreden maar het karakter moet wel een goede bloedsuikerspiegel tijdens zijn zoektocht behouden.

Bron: Gamecareerguide via Gezonderworden

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen