Klink deelt lintjes uit

Array

lintjeHet is een jaarlijks terugkerend fenomeen: de lintjesregen. Bij VWS kregen ook deze keer enkele Nederlanders met bijzondere verdiensten een koninklijke onderscheiding opgespeld.

Mevrouw Verschaeve
Dankzij mevrouw Verschaeve kunnen duizenden afasiepatienten zonder te spreken toch duidelijk maken wat zij bedoelen. Zij ontwikkelde namelijk Het Gespreksboek, dat de Stichting Afasie Nederland sinds 1998 uitgeeft. Mevrouw Verschaeve staat ook aan de basis van het Afasiecentrum Rotterdam. Door deze inspanning is er uiteindelijk een heel netwerk van afasiecentra ontstaan is. Die combinatie van tomeloze inzet en innovatie hebben ervoor gezorgd dat mensen met afasie tegenwoordig zowel privé als in de maatschappij beter kunnen blijven functioneren.

De minister overhandigde haar namens de koningin de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.Mevrouw Klink-Lokker
Mevrouw Klink-Lokker is inderdaad de moeder van. En minister Klink is dus ook de aangewezen persoon om haar de versierselen op te spelden. Een bijzondere gebeurtenis, voor een bijzondere vrouw. Want mevrouw Klink-Lokker zet zich al tientallen jaren in voor kwetsbare mensen in de samenleving. Als coördinator van bejaardenwerk, en als vrijwilliger in verpleeghuis De Samaritaan en woonvoorziening Sjaloomzorg. Allemaal werk van betekenis en met uitstraling; werk dat de samenleving al lange tijd ten goede komt.

De minister overhandigde haar namens de koningin de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Buijs
Huisarts en CDA-politicus Siem Buijs heeft veel betekend voor de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Tijdens zijn 25 jaar als huisarts in Goes was hij onder andere secretaris van de LHV en hoofdredacteur van het LHV-tijdschrift De Huisarts. Het is niet verwonderlijk dat in die tijd de LHV uitgroeide tot een brede maatschappelijke organisatie. Maar ondertussen lonkte de politiek ook. Als lid van de Provinciale Staten in Zeeland en van Tweede Kamer vanaf 1995 heeft Siem Buijs ook veel werk verzet. De nieuwe zorgverzekeringswet was een belangrijk onderwerp, maar ook de toegankelijkheid van zijn eigen beroepsgroep: hij zorgde ervoor dat het huisartsbezoek buiten de no-claimregeling bleef.

De minister overhandigde hem namens de koningin de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Jansen
Doctor Jansen heeft voor de Nederlandse hartlongchirurgie indrukwekkende resultaten behaald. Samen met zijn collega’s ontwikkelde hij de Octopus Tissue Stabilizer. Dankzij dit instrument kunnen chirurgen nu opereren ‘op het kloppend hart’. Dat het hart tijdens de operatie niet meer stilgelegd hoeft te worden, zorgt voor veel minder belasting van bloed en organen. Gelijksoortige verbeteringen heeft Jansen doorgevoerd bij hartlongtransplantaties. Dit soort innovaties heeft zeer concrete resultaten. Zo worden de complexe operaties goedkoper; ook voor armere landen, waar Jansen ook zélf actief heeft bijgedragen aan betere hartchirurgische methoden en voorzieningen. Al dat goede werk heeft al vele mensenlevens gered.

De minister overhandigde hem namens de koningin de onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Bron: VWS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen