GroenLinks wil dat minister Klink zijn Europese bril opzet

mondkapjes-groenlinksVandaag heeft minister Ab Klink (Volksgezondheid) een persconferentie gegeven over de varkensgriep. GroenLinks is zwaar teleurgesteld dat de minister vrijwel uitsluitend sprak over de Nederlandse situatie, terwijl samenwerken met EU-lidstaten noodzakelijk is. GroenLinks heeft vandaag ook schriftelijke vragen aan minister Klink gesteld over zijn inzet in Europa.

Judith Sargentini, GroenLinks-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen: “Morgen komen de EU-gezondheidsministers bij elkaar voor een spoedberaad. Het is van levensbelang dat de EU-ministers dan afspraken maken over een Europese aanpak van de varkensgriep. Er is geen reden voor paniek, maar we moeten wel samenwerken om een pandemie te voorkomen. Zo’n griepvirus trekt zich niets aan van landsgrenzen. Het vraagt om een Europese, liefst zelfs wereldwijde aanpak.”

Eerder vandaag was Judith Sargentini telefonisch te gast op Radio 1. Het fragment is online terug te luisteren.

Bron: Groenlinks,

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen