Incident bij optocht Koninginnedag Apeldoorn, veel zwaargewonden, Koninklijke familie ongedeerd

Array

Bij de viering van Koninginnedag in Apeldoorn heeft zich een ernstig incident voorgedaan. Een auto leek op de menigte in te rijden. De voorruit van de zwarte auto was al in puin. Op de grond lagen verschillende mensen. Die werden door politieagenten gereanimeerd. De bestuurder is aangehouden, het vermoeden is dat het mogelijk een aanslag betreft. Klik hier op de live beelden van het incident op Geenstijl

aanslag-koningin

Een auto reed op de Loolaan in op de menigte en daarna richting de bus met de koninklijke familie. De auto kwam vanuit de Jachtlaan. Deze straat is voor de viering afgesloten. Er zijn 14 gewonden zijn gevallen. Op het moment dat de auto de Loolaan op kwam rijden lag de voorruit van de auto al in puin. Op de grond lagen verschillende mensen. Drie mensen werden door politieagenten gereanimeerd. De bestuurder van de auto is gearresteerd.

De Koninklijke familie reed in een open bus, vlak bij het ongeluk. De familie heeft het incident gezien en was flink ontzet. Volgens ooggetuigen had het weinig gescheeld of de auto had de bus met de Koningin geramd.

De Koninklijke familie ongedeerd. De koninklijke familie is inmiddels afgevoerd naar het Loo en zijn nu binnen. Het is nog onzeker of het defilé doorgaat.

UPDATE: Alle feestelijkheden zijn afgelast.

UPDATE II: Waarschijnlijk is er een dode

UPDATE III: Er zijn tweede dode te betreuren. Volgens de politie is de auot dwars door de afzettingen rondom het evenement. Om 15.45 uur volgt een persconferentie

UPDATE IV: Ooggetuige Menno van Dijk: “Dit was GEEN ONGELUK, hij gaf extra gas, ging wel honderd!”

UPDATE V: Mogelijk is er ook geschoten op de auto voordat hij de Loolaan op reed

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Incident bij optocht Koninginnedag Apeldoorn, veel zwaargewonden, Koninklijke familie ongedeerd"

  1. heb er ff geen woorden voor.

Comments are closed.

Recente artikelen