Duitse verpleegster eerste geval van mens-op-mens besmetting

mexico-griepDuitsland is een verpleegster besmet geraakt met de Mexicaanse griep zonder dat ze zelf in Mexico was geweest. Het gaat om het eerste geval van mens-op-mens besmetting in het land. Dat melden woordvoerders van het Duitse ministerie van Gezondheid en van de deelstaat Beieren vrijdagmorgen. De verpleegster is intussen aan de beterhand. Het is het vierde geval van de Mexicaanse griep in Duitsland, en de eerste zieke die in eigen land is geïnfecteerd met het type A/H1N1. Ook de drie andere zieken zouden buiten gevaar zijn.

In Mexico heeft de regering besloten om het openbare leven vijf dagen plat te leggen, om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Van twaalf Mexicanen is vastgesteld dat ze zijn overleden aan de Mexicaanse griep.In Mexico zijn veertig nieuwe gevallen van de Mexicaanse griep bevestigd. Het officiele aantal besmettingen komt daarmee op 300. De patienten ‘maken het goed’ en het aantal doden blijft onveranderd (12), zo meldde de Mexicaanse minister van Gezondheid donderdagavond.

De VS gaan met het oog op de Mexicaanse griep 13 miljoen antivirale behandelingen kopen ter aanvulling hun strategische voorraden. Ook zullen de VS 400.000 dosissen antivirus in Mexico distribueren. Dat meldde minister van Gezondheid Kathleen Sebelius donderdag. Het Amerikaanse Ministerie van Gezondheid heeft ongeveer 50 miljoen antivirale behandelingen in voorraad, plus 23 miljoen dosissen die in handen zijn van de individuele staten.
In Duitsland is de Mexicaanse griep vastgesteld bij een vrouw die de ziekte niet in Mexico heeft opgelopen.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen