Farmaceuten varen wel bij grieppaniek

griepprikFarmaceuten varen wel bij de opkomst van varkensgriep. Nu al schieten de aandelen omhoog omdat er enorme vraagtoename in griepremmers verwacht wordt. Op de aandelenbeurzen waren het maandag 27 april de farmaceuten die eruit sprongen. Op de Londense beurs was GlaxoSmithKline (GSK), producent van griepremmer Relenza de hardste stijger. In de middaghandel stond het aandeel ruim 5 procent hoger op een verder negatieve beurs. Op de Zwitserse beurs schoot de koers van concurrent Roche, producent van Tamiflu 3,4 procent omhoog.

Koerssprong van 80 procent
In Australie maakte Biota, het bedrijf dat Relenza ontwikkelde, een koerssprong van 80 procent. Biota heeft Relenza in licentie gegeven aan GSK en ontvangt 7 procent royalty op alle verkopen van Relenza.

GSK meldde vorige week al een recordkwartaal voor Relenza na grote orders van de Britse en de Japanse regering.

Door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) worden griepremmers Tamiflu en Relenza erkend als de twee behandelmiddelen voor de varkensgriep.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

One thought on "Farmaceuten varen wel bij grieppaniek"

  1. Swine Flu Tracker op je iPhone | Medicalfacts

    […] Budding May 2nd, 2009 in Algemeen. Afgelopen week berichten we dat de Mexicaanse griep, toen nog varkensgriep, goed was voor de commercie. Sommige bedrijven kapitaliseren op de Varkens Griepachtige rage door online vaccins te verkopen […]

Comments are closed.

Recente artikelen