Rivas start consultatiebureau voor allochtonen

Array

AfdrukkenRivas Zorggroep start in Alblasserdam met een consultatiebureau voor allochtonen. Bij het reguliere consultatiebureau voor ouderen kunnen ouderen al langer terecht voor een gratis gezondheidscheck. Het consultatiebureau voor allochtonen is met name bedoeld voor allochtone inwoners van de regio die de Nederlandse taal beperkt of niet beheersen. Bij het consultatiebureau worden de bezoekers geholpen door een wijkverpleegkundige van allochtone afkomst die de taalbarrière kan overbruggen. Zo kunnen ook allochtone inwoners in de regio een gratis gezondheidscheck uit laten voeren.

Tijdens de gezondheidscheck worden onder andere de bloeddruk, het cholesterol, het gewicht en de bloedsuiker gemeten. “Door periodiek deze waarden te meten, kunnen we mogelijke problemen vroegtijdig signaleren”, aldus Twan van den Munckhof, regiomanager bij Rivas Zorggroep. “We vragen clienten dan ook om na zes of twaalf maanden nog een keer te komen voor een controle. Bij afwijkingen verwijzen we mensen door naar de huisarts en indien nodig geven we advies over hoe gezondheidsproblemen voorkomen kunnen worden.”

Het consultatiebureau is niet bedoeld voor gezondheidsklachten die reeds bij de huisarts of specialist bekend zijn. Het consultatiebureau voor allochtonen vindt iedere eerste donderdag van de maand plaats van 14.00 uur tot 17.00 uur in zorgcentrum De Alblashof aan de Alblashof 1 in Alblasserdam. Op maandag en woensdagmiddag is het reguliere consultatiebureau voor ouderen.

Voor meer informatie, het maken van een afspraak voor een bezoek aan het consultatiebureau of het laten uitvoeren van de gezondheidscheck: Rivas Zorglijn, 0900-8440 (lokaal tarief).

Bron:Rivas

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen