Boek Meer

Array

boek-meer“’s-Avonds kijk ik niet naar wat ik niet heb kunnen doen, maar naar wat ik toch maar weer gedaan heb die dag en ben daar dan ook trots op.” Een citaat van Merel van den Berg uit het boek Meer. De familie, partner en vrienden van Merel hebben het weblog ‘vertaald’ naar een boek over Merel. Dit boek kunt u via deze website bestellen. De opbrengsten van het boek gaan naar het VUmc, afdeling hematologie, de Dr. LeShan stichting en kanker-actueel.nl.
Meer is een persoonlijke weergave van de gedachten, gevoelens en belevenissen van Merel, die op haar 27ste overlijdt aan Non-Hodgkin. Een bijzonder document over een leven dat te jong eindigde, maar veel positieve energie nalaat.

Centraal in het boek Meer staat het weblog van Merel van den Berg. Vanaf het moment (oktober 2004) dat zij hoort dat ze ziek is, besluit zij een weblog bij te houden. Hierin beschrijft ze hoe ze haar dagen van ziekenhuisbezoeken, berichten van artsen, chemo’s, bestralingen en pijnen beleeft. Haar dagelijkse worsteling om positief te blijven, haar momenten van eenzaamheid en wanhoop. Maar aan de andere kant beschrijft het boek ook haar enorme wilskracht om te leven en te genieten van de mooie momenten en kleine dingen om haar heen. Daarnaast weerspiegelt het boek de warmte en liefde die Merel ervaart van haar familie en vrienden.Naast haar weblog laat Meer collages van foto’s zien van Merel vanaf haar geboorte. Achter in het boek staan dierbare teksten, foto’s, briefjes en tekeningen van familie, vrienden, collega’s en leraren. Meer is een bijzondere herinnering aan Merel van den Berg, en door haar weblog in boekvorm te publiceren is haar verhaal nog toegangkelijker gemaakt voor een breed publiek.

De opbrengst van dit boek gaat naar de VU Medisch Centrum (afdeling Hematologie), de Dr. LeShan Stichting en www.kanker-actueel.nl.

… ‘Haar familie, partner en vrienden maakten dit ‘Merelboek’. Daarin is te lezen en te voelen hoe levenskracht zich vertalen kan in vechtlust, en ook in, uiteindelijk berusting. Zo’n combinatie zou ook in elke verpleegkundige en dokter aanwezig moeten zijn.

Merel is onvergetelijk, dit boek helpt haar niet te vergeten. Het zou op de literatuurlijst van elke student geneeskunde en leerling verpleegkundige moeten staan.’

prof. dr. Peter Huijgens

VUmc
Afdeling hematologie

Meer is één van de eerste echte blooks (weblog in boekvorm) van Nederlandse bodem!

Het geeft je een gevoel van verraad wanneer je dit boek leest. Je weet dat ze het niet gaat halen. Alleen zij weet het nog niet op het moment dat zij het dagboek bijhoudt. Haar kracht en positieve houding zijn bewonderenswaardig. Het is een heel persoonlijk boek.

Meer
Marjan van den Berg

Uitvoering: genaaid gebonden
Omvang: 192 pagina’s
ISBN: 978 90 6611 925 3
Prijs: € 19,50
Meer

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen