Dader van de aanslag op Koninginnedag is overleden aan hersenletsel

Array

aanslag-koningin2Karst Tates, dader van de aanslag op Koninginnedag is overleden aan hersenletsel. Dat is de voorlopige conclusie van de sectie die gisteravond op het lichaam van de man is verricht. Dat liet het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) zaterdag weten. Uit sectie op zijn stoffelijk overschot is gebleken dat de man geen alcohol in zijn bloed had. Wel vond het Nederlands Forensisch Instituut sporen van cannabis, maar die kunnen tot enkele weken na gebruik zichtbaar blijven in het bloed, aldus het OM.

T. overleed vrijdagochtend omstreeks 3.00 uur aan de verwondingen die hij had opgelopen toen hij met zijn auto dwars door het koninginnedagpubliek in Apeldoorn reed. Hij botste daarna tegen monument De Naald. Zijn aanslag, die gericht was op de leden van het Koninklijk Huis, eiste behalve zijn eigen leven dat van zes anderen.

Het NFI deed vrijdagavond sectie op het lichaam van Karst T. om achter de doodsoorzaak te komen. Daarna heeft de officier van justitie het vrijgegeven voor de nabestaanden, meldde het OM.

Het lichaam van de man is inmiddels vrijgegeven aan de familie.

De aanslag in Apeldoorn kostte aan zeven mensen het leven; acht gewonden liggen nog in het ziekenhuis.

De politie heeft tot nu toe zo’n 750 tips binnengekregen over de aanslag. Er zijn 165 foto’s en 10 filmpjes gepaatst op de website van de nationale recherche. Er wordt nog gezocht naar beelden van de Suzuki, vlak voordat die door de afzetting reed.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Dader van de aanslag op Koninginnedag is overleden aan hersenletsel"

  1. Hier nog wat informatie over de dader. Hij was depressief. Misschien is dit iets voor jullie. Dit komt van http://apeldoornaanslag.wordpress.com/2009/05/02/karst-tates-wilde-wraak/
    Psycholoog Jeffrey Wijnberg: “Iemand die ernstig psychisch ontredderd is, kan op twee manieren ‘exploderen’. Naar binnen toe, of in één klap naar buiten, waarbij alle frustratie wordt geprojecteerd op de maatschappij. Dat kan hier het geval zijn geweest. Iemand die zich buiten de maatschappij gesloten voelt, kan ontsporen wanneer ‘de anderen’ vrolijk gezamenlijk feestvieren. De vraag ‘Waarom zijn zij wel gelukkig en ik niet? ligt dan voor de hand. Zelfmoord is niet voor niets seizoensgebonden. De piek vindt plaats in het voorjaar, het jaargetijde waarin mensen opgewekt, vrolijk en verliefd zijn. De confrontatie van dat geluk en het missen ervan kan dan aanleiding zijn om de hand aan zichzelf te slaan.”
     

  2. Gaat het NFI nou ook verder zoeken naar het gehalte THC?Mocht het kort tevoren gebruikt zijn, dan werpt dit een ander beeld op het geheel.
    De discussie over cannabis in het verkeer en de gevolgen daarvan moeten sowieso veel sneller duidelijk worden gemaakt door de geleerden.
    Ik hoop dat dit snel duidelijk wordt of het THC gehalte hoog was?
    Zeker voor de nabestaanden en slachtoffers is dit belangrijk!

Comments are closed.

Recente artikelen