Steeds meer mens op mens besmettingen

a-h1n1In Groot-Brittannie is voor de tweede keer iemand besmet geraakt met de Mexicaanse griep zonder in Mexico te zijn geweest. Ook het aantal mens-op-mensbesmettingen in Europa loopt langzaam op. In Duitsland is een verpleegkundige in het ziekenhuis. Eerder deze week werd het virus ook in Spanje overgedragen van mens op mens.
Omdat het zogeheten H1N1-virus van mens op mens overgaat, riep de Wereldgezondheidsorganisatie WHO eerder pandemische fase 5 uit, de op een na hoogste alarmfase. Die fase zou verhoogd kunnen worden naar 6 als elders op de wereld ook mensen van elkaar de Mexicaanse griep krijgen.
Een Zuid-Koreaanse non blijkt te zijn besmet met de Mexicaanse griep. Zuid-Korea is het zestiende land waar het virus wordt gevonden, en het tweede land in Azie.

h1n1

Een kort overzicht van de bevestigde besmettingen:

– Mexico: 397 besmettingen (16 doden)

– Verenigde Staten: 145 besmettingen (1 dode)

– Canada: 51 besmettingen

– Groot-Brittannie: 13 besmettingen

– Spanje: 13 besmettingen

– Duitsland: 5 besmettingen

– Nieuw-Zeeland: 4 besmettingen

– Costa Rica: 2 besmettingen

– Frankrijk: 2 besmettingen

– Israel: 2 besmettingen

– Denemarken: 1 besmetting

– Hongkong (China): 1 besmetting

– Nederland: 1 besmetting

– Oostenrijk: 1 besmetting

– Zuid-Korea: 1 besmetting

– Zwitserland: 1 besmetting

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen