Publieksinformatie griep pandemie bij Postbus 51

advertentie-griep-_tcm19-182551De website van Postbus 51 en het telefoonnummer 0800-1351 bieden actuele publieksinformatie over de Mexicaanse griep. De overheid wijst vandaag onder meer via een advertentie in de landelijke dagbladen op deze informatiebronnen.

Op de internetsite van het RIVM (Rijksinstituut voor Volkgezondheid en Milieu) staan uitgebreide antwoorden op medische vragen rond de Mexicaanse griep. Het dossier Grieppandemie op www.minvws.nl gaat in op de beleidsmaatregelen van de overheid. Het ministerie wijst erop dat momenteel géén sprake is van een pandemie (wereldwijde griepepidemie). Wel worden voorbereidingen getroffen voor het geval een pandemie zou uitbreken.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn wereldwijd iets meer dan 1000 mensen besmet geraakt met de Mexicaanse griepvirus. 26 mensen zijn eraan overleden. Allen zijn Mexicanen, van wie er een tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten overleed. Het Mexicaanse griepvirus is in twintig landen geconstateerd. In Nederland is één geval bekend. Het gaat om een 3-jarige peuter, die onlangs in Mexico was. Het kind en de ouders maken het goed.

Postbus 51: Mexicaanse griep

Bron: VWS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen