Publieksinformatie griep pandemie bij Postbus 51

advertentie-griep-_tcm19-182551De website van Postbus 51 en het telefoonnummer 0800-1351 bieden actuele publieksinformatie over de Mexicaanse griep. De overheid wijst vandaag onder meer via een advertentie in de landelijke dagbladen op deze informatiebronnen.

Op de internetsite van het RIVM (Rijksinstituut voor Volkgezondheid en Milieu) staan uitgebreide antwoorden op medische vragen rond de Mexicaanse griep. Het dossier Grieppandemie op www.minvws.nl gaat in op de beleidsmaatregelen van de overheid. Het ministerie wijst erop dat momenteel géén sprake is van een pandemie (wereldwijde griepepidemie). Wel worden voorbereidingen getroffen voor het geval een pandemie zou uitbreken.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn wereldwijd iets meer dan 1000 mensen besmet geraakt met de Mexicaanse griepvirus. 26 mensen zijn eraan overleden. Allen zijn Mexicanen, van wie er een tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten overleed. Het Mexicaanse griepvirus is in twintig landen geconstateerd. In Nederland is één geval bekend. Het gaat om een 3-jarige peuter, die onlangs in Mexico was. Het kind en de ouders maken het goed.

Postbus 51: Mexicaanse griep

Bron: VWS