Informatie voor passagiers van vlucht OR 334 van ArkeFly vanuit Cancun

Array

arkefly-naar-cancun vlucht OR 334 van ArkeFly vanuit CancunOp 7 mei 2009 is bij een 53-jarige Nederlandse vrouw de Mexicaanse griep vastgesteld. Deze vrouw vloog op 29 april met vlucht OR 334 van ArkeFly vanuit Cancun (Mexico) en arriveerde op 30 april op Schiphol.

Het kan niet worden uitgesloten dat zij tijdens de terugvlucht besmettelijk was. GGD Kennemerland neemt daarom contact op met de medereizigers die in haar nabijheid zaten. De kans dat zij nu nog ziek worden is zeer klein. Als zij koorts en griepachtige verschijnselen hebben moeten zij telefonisch contact opnemen met de huisarts.

Voor passagiers die niet in de nabijheid van deze vrouw zaten, geldt hetzelfde als voor iedere reiziger die uit Mexico komt. Het is voor hen niet noodzakelijk om bijzondere maatregelen te nemen.

Een infectie met het Mexicaanse griepvirus lijkt op een ‘gewone’ griepinfectie. De verschijnselen van deze griep zijn koorts hoger of gelijk aan 38°C in combinatie met luchtwegproblemen. Wij adviseren alle reizigers telefonisch contact op te nemen met hun plaatselijke GGD en hun huisarts als bovenstaande klachten zich openbaren binnen 7 dagen nadat ze aan boord zijn geweest van een vlucht uit Mexico. Voor het telefoonnummer van uw plaatselijke GGD, kunt u de volgende website raadplegen: www.ggd.nl

Meer informatie over de Mexicaanse griep is te vinden op de website van het RIVM: http://www.rivm.nl/Mexicaansegriep en op http://www.postbus51.nl/ of via tel. 0800 1351.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen