Mexicaansegriephypochondrie geeft extra druk op huisartsen

mondkapje1Huisartsen in Nederland hebben te maken met heel wat ‘Mexicaansegriephypochonders’, ofwel patienten die denken de Mexicaanse griep te hebben opgelopen. Dat constateert het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) bij monde van woordvoerder Ted van Essen. Inmiddels gaan zo’n 21.000 mensen per dag naar de huisarts omdat ze denken dat ze Mexicaanse griep hebben. Dat zijn elke dag per huisarts wel drie patienten, die op het spreekuur uitgesloten willen hebben dat ze met de Mexico Griep besmet zijn. zo meldt Van Essen van het NHG. Een link met Mexico is er bij de Mexicaansegriephypochonders eigenlijk nooit. Dus met de meeste mensen kan door middel gerichte vragen een besmetting al snel worden uitgesloten. Mondkapje zijn in het Nederlandse straatbeeld nog niet waargenomen. Het RIVM verwacht de komende dagen meer gevallen van Mexicaanse griep

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen