Nederlanders in Hong Kong weer uit quarantaine

hotel-hong-kongDe acht Nederlanders die in Hongkong in een hotel in quarantaine zaten door de Mexicaanse griep, zijn uit quarantaine. Zeven van de acht Nederlanders zijn zaterdagochtend aangekomen op Schiphol. De achtste woont in Vietnam en is in Azie gebleven. De Chinese autoriteiten besloten vorige week tweehonderdtachtig gasten en medewerkers zeven dagen vast te houden om verspreiding vabn H1N1 te voorkomen. Alle gasten en het personeel van het Metro Park Hotel Wanchai  moesten daarom een week in het hotel blijven en kregen de virusremmer Tamiflu, nadat bij een Mexicaanse hotelgast de Mexicaanse griep werd vastgesteld. De Nederlandse mevrouw Van der Aa vond het een zware week, maar de groep is wel goed behandeld. Vooral de eerste dagen heerste er een gespannen sfeer. De gasten mochten niet verder hun kamer, de lobby en de lift. De gasten werden steeds onderzocht. De groep is vrijdag onder politiebegeleiding rechtstreeks van het hotel naar het vliegtuig begeleid.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen