Thuiszorgorganisatie Carinova schrapt 175 arbeidsplaatsen

Array

Thuiszorgorganisatie Carinova uit Raalte schrapt 175 arbeidsplaatsen op verschillende locaties in Oost-Nederland.
carinova-thuiszorgThuiszorgorganisatie Carinova, actief in Deventer, Salland en het Vechtdal, staat aan de vooravond van een flinke banenreductie. Begin volgende week wordt het personeel tijdens bijeenkomsten ingelicht. Nadere details wil Carinova nog niet verstrekken omdat het personeel nog over de reorganisatie geïnformeerd moet worden. Dat gebeurt maandag en dinsdag. De afgelopen weken is er intensief overleg geweest met vakbonden en de ondernemingsraad. Er ligt inmiddels een sociaal plan waarin naar verluidt alle partijen zich zouden kunnen vinden.

Carinova, met 2500 medewerkers, is een van de grootste spelers in de thuiszorgmarkt in Salland, Vechtdal en een deel van de Veluwe. Net als veel andere thuiszorgorganisaties is Carinova enkele jaren geleden geconfronteerd met de gevolgen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Gemeenten bepalen nu met wie ze in zee gaan voor thuiszorg.
Volgens Nu ’91 zijn die problemen vooral ontstaan na de invoering van de WMO. Daardoor moeten thuiszorginstellingen zo goedkoop mogelijk inschrijven op werk bij gemeenten. Ook is er volgens de vakbond sprake geweest van slecht management. NU ’91 denkt dat de reorganisatie nodig is, maar wil dat gedwongen ontslagen voorkomen worden. Carinova heeft locaties in heel Oost-Nederland en ruim tweeduizend medewerkers.

One thought on "Thuiszorgorganisatie Carinova schrapt 175 arbeidsplaatsen"

  1. tobi badart-damhuis

    inderdaad ook hier weer slecht managment, overal hetzelfde en wie worden de dupe inderdaad de zorgvragers en de zorgverleners het is schandalig…..

Comments are closed.

Recente artikelen