Voor Nederland zijn 34 miljoen griepvaccins nodig

Array

gezondheidsraadMinister Klink van Volksgezondheid bestudeert het advies van de Gezondheidsraad om 34 miljoen griepvaccins aan te schaffen, om de Nederlandse bevolking te beschermen tegen de Mexicaanse griep.
Deze hoeveelheid is genoeg voor twee vaccinaties per Nederlander.

Zodra er meer duidelijkheid is over de de ontwikkeling van het virus, kan het eenvoudig worden aangepast, omdat de Gezondheidsraad er rekening mee houdt dat het virus kan veranderen, mogelijk in een meer dodelijke variant. Het is belangrijk nu te handelen omdat de vaccins niet vóór augustus leverbaar zijn.

Bron: GR

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

One thought on "Voor Nederland zijn 34 miljoen griepvaccins nodig"

  1. Doe je naam eer aan en houd je aan de ‘facts’. De Gezondheidsraad adviseert nergens om 34 miljoen aan te schaffen.Mensen, dit is grote onzin. De Gezondheidsraad adviseert namelijk: afwachten of inkopen. En laat de keuze aan Klink. Paniekzaaierij.Vorm je eigen mening op: http://www.gr.nl/pdf.php?ID=1832&p=1 (pdf alert)-edit-

Comments are closed.

Recente artikelen