Lustrumconferentie “Vijf jaar DBC’s in Nederland”

Array

dbconderhoudDe invoering van de DBC-systematiek en de oprichting van DBC-Onderhoud vijf jaar geleden markeren een omslag in de Nederlandse infrastructuur voor de gezondheidszorg. Het is goed stil te staan bij deze ontwikkeling en daarom organiseert DBC-Onderhoud op woensdag 1 juli 2009 de jubileumconferentie “Vijf jaar DBC’s in Nederland”, van 16.00 – 17.00 uur in de Grand Hall NBC te Nieuwegein.

Voorafgaand aan de conferentie kunt u een informatiemarkt bezoeken waarop onder andere aanbieders op het gebied van ICT en zorgadministratie hun kennis en kunde aanbieden. Ook de NVZ, DBC-Onderhoud en het DIS zijn met een stand vertegenwoordigd. Na afloop van de jubileumconferentie is er van 17.00 uur tot 19.00 uur een receptie. Vanaf 15.30 uur bent u van harte welkom op de locatie.

Transparantie van zorgproducten, op informatie gebaseerde beslissingen en onderbouwde trendmatige analyses nemen sinds 2005  jaarlijks aan nauwkeurigheid en waarde toe. Na vijf jaar te hebben gewerkt met de huidige DBC-systematiek, staan we aan de vooravond van de tweede generatie: overheid en veld zijn druk doende om de opvolger in de vorm van het project DBC’s op weg naar transparantie (DOT) in te voeren. Registreren volgens DOT wordt per 1 juli 2009 ingevoerd en vanaf 2011 zal ook volgens DOT worden gedeclareerd. Daarmee wordt de invoering van prestatiebekostiging en marktwerking nog beter mogelijk.Tijdens de jubileumconferentie zullen minister Klink (VWS), Cathy van Beek (plaatsvervangend voorzitter NZa), Willem van der Ham (voorzitter Orde), Roelf de Boer (voorzitter NVZ) en Hans Wiegel (voorzitter ZN) hun ervaringen uit het verleden én hun wensen voor de toekomst van de DBC-systematiek toelichten. De gespreksleiding is in handen van Lennart Booij. Na de conferentie is er een receptie.

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. U kunt zich hier inschrijven voor de lustrumconferentie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen