Weer een nieuwe naam voor varkensgriep / Mexicaanse Griep: Nieuwe naam Mexicaanse griep wordt Nieuwe Influenza A (H1N1)

a-h1n1Mexicaanse griep heet vanaf vandaag Nieuwe Influenza A (H1N1). Dat meldt het RIVM. Nederland was het enige land dat nog de term Mexicaanse griep hanteerde, alle overige landen spreken al langer van Nieuwe Influenza A (H1N1). Tijdens de journalistenbijeenkomst die gistermiddag plaatsvond op het RIVM, is deze nieuwe naamgeving bekend gemaakt. Deze bijeenkomst was bedoeld om journalisten bij te praten over de laatste stand van zaken op het gebied van epidemiologie, virologie, bestrijding, klinisch beeld en vaccinontwikkeling. Vragen van journalisten betroffen voornamelijk inzet van virusremmers en aanschaf van vaccins. www.rivm.nl/nieuwe-influenza

One thought on "Weer een nieuwe naam voor varkensgriep / Mexicaanse Griep: Nieuwe naam Mexicaanse griep wordt Nieuwe Influenza A (H1N1)"

  1. Welke naam je er ook aan geeft, als je de griep krijgt ben je ziek en als het je tijd is ga je dood. Aan de griep of anders aan de medicijnen, want die vertrouw ik minder dan dat virus. Maar voor mij geen Tamiflu en ook geen vaccinatie, dan sterven de wormen tenminste een natuurlijke dood en krijgen Roche, Solvay en noem maar op niet nog meer macht en geld dan ze al over de ruggen van alle angsthazen hebben binnengehaald

Comments are closed.

Recente artikelen