Movir stimuleert jonge apothekers

Array

movirOp 7 mei 2009 werd voor de vierde maal de Jonge Hondenprijs uitgereikt. Dit gebeurde tijdens het Voorjaarscongres van de Vereniging van Jonge Apothekers (VJA) in slot Zeist te Zeist. Winnaar de heer Seckel ontving een cheque ter waarde van € 2.500,- uit handen van de heer Van der Linden van Movir. Mevrouw Van der Snoek won de innovatieprijs ter waarde van € 1.000,-.

Movir moedigt jonge apothekers aan die zich op een onderscheidende manier bezighouden met farmaceutische patientenzorg. Daarom stelt zij jaarlijks twee prijzen beschikbaar. De jury bestond uit Han de Gier (Professor FPZ Groningen), Marcel Bouvy (SIR instituut), Judith Huijbers (Zilveren Kruis Achmea) en Carrie Brodie-Meyer. Zij kozen uit de ingezonden projecten twee winnaars.

Het winnende project heet ‘Proactieve bewaking bij zwangerschap’. Doel ervan is om het gebruik van mogelijk teratogene medicatie door zwangere vrouwen tot een minimum beperken in een zo vroeg mogelijk stadium van de zwangerschap. Het project werd uitgevoerd in samenwerking met de verloskundige en huisarts. Het programma is ontwikkeld door mevrouw Nooij, de heer Van den Bosch-Niestijl en de heer Seckel uit Raalte.Om het opstellen en uitvoeren van nieuwe projecten aan te moedigen is sinds 2008 ook de innovatieprijs ingesteld.

Mevrouw van der Snoek, apotheek in Oudewater, won de innovatieprijs met het project ‘Het eerste verkeerslicht in Oudewater’. Doel is een eenduidige advisering bij het gebruik van geneesmiddelen in het verkeer, zowel mondeling als schriftelijk door huisarts en apotheek.

Bron: Movir

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Movir stimuleert jonge apothekers"

  1. Ik heb de kop een aantal keer gelezen en nagedacht of ik hem misschien verkeerd heb opgevat, maar volgens mij moet het echt zijn: ‘Jonge apothekers beloonD’. Of ‘Movir beloonT jonge apothekers’. Toch?

  2. Redactie Medicalfacts/ER

    @ MvW

    De titel was inderdaad erg onduidelijk en we hebben gekozen voor een andere titel

Comments are closed.

Recente artikelen