Nederlandse medische opleidingen scoren middelmatig in Duitse onderwijsvergelijker CHE

Array

logo_che-rankingMaastricht en Groningen scoren goed, maar verder hangen de  medische opleidingen van Nederlandse universiteiten in de middenmoot van de Duitse onderwijsvergelijker CHE. Het CHE wil voorkomen dat er platte ranglijsten worden gemaakt, waarin winnaars en verliezers op tienden van punten diep kunnen vallen of stijgen. De instellingen worden gerangschikt in drie groepen: groen, geel en rood. Bovendien moeten studiekiezers zelf bepalen welke criteria ze zwaarder vinden wegen. De onderliggende cijfers vallen wel te vinden en gedetailleerdere vergelijkingen zijn mogelijk.

Groningen krijgt op de website van het Centrum für Hochschulentwicklung  drie groene stipjes en hoort bij de beste medische faculteiten. Zelfs als men alle Duitse en Oostenrijkse universiteiten meeneemt in de vergelijking komt in de bovenste regionen van de ranglijst.  De omstandigheden zijn voor studenten in het algemeen goed, de docenten zijn toegankelijk en de kwaliteit van de wetenschappelijke publicaties behoort ook tot de top. Maastricht komt met twee groene stipjes ook goed uit de bus, alleen heeft de CHE te weinig gegevens over de wetenschappelijke prestaties. De Vrije Universiteit komt minder goed uit de bus en verdient zelfs een rode stip voor haar onderzoek. Andere opleiding scoren verder groene en gele stipjes.

Zie voor de CHE-ranking: www.che.de

Bron: UU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen