Alles is anders in de zorg

9035133439Wie op vakantie gaat, een auto koopt of een staafmixer aanschaft, verdiept zich in de kwaliteit en de prijs. Hoe anders is dat in de Nederlandse gezondheidszorg. Daar levert de burger zich zonder meer over aan de specialist.

Tienduizenden burgers laten zich elk jaar opereren of volstoppen met gevaarlijke pillen door de eerste de beste figuur in een witte jas. Is iedereen bang? Of worden dokters – ten onrechte – mythische gaven toegedicht?
Autoschadeverzekeraars proberen schadebedrijven te selecteren op prijs en kwaliteit. Niet goed en te duur betekent: geen contract. In de gezondheidszorg krijgt vrijwel iedere zorgverlener een contract. Hoe is dat mogelijk? De zorgverzekeraars beheren de premies die de burgers afdragen. Zij kunnen de beste dokters en ziekenhuizen, verzorgings- en verpleeghuizen contracteren. Waarom doen ze dat dan niet? De antwoorden op deze vragen en meer staan in Alles is anders in de zorg.

Jaap Maljers en Willem Wansink verbazen zich over de gang van zaken in de zorg. Ze komen tot opzienbarende analyses, onverwachte observaties en soms verdrietige conclusies. Ze pellen de ui die zorg heet en gaan het debat aan met invloedrijke spelers uit de sector, de politiek en de wetenschap.

Alles is anders in de zorg
Alles is anders in de zorg
Maljers, J.F. & Wansink, W.P.M.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen