IGZ gaat onderzoek doen naar hiv-healings Amsterdam Zuid-Oost

hivKlink heeft IGZ opdracht gegeven onderzoek te doen naar de zogeheten hiv-healings in Amsterdamse kerken, zo schrijft hij in een brief aan de betrokken wethouders Freek Ossel en Marijke Vos. Tijdens die diensten treden predikers op die beweren dat ze onder meer hiv en kanker genezen. De healings worden vooral gehouden in de Antilliaanse en Surinaamse gemeenschap.Een gemeentewoordvoerder bevestigde zaterdag een bericht hierover in Het Parool. In december stelde Klink nog dat de Inspectie niet de bevoegdheden had om niet-reguliere zorg aan te pakken. De Inspectie gaat nu bekijken of de uitvoerders van hiv-healings patienten de toegang tot reguliere zorg ontzeggen.

De betreffende bijeenkomsten zijn vooral populair bij de Antilliaanse, Afrikaanse en Surinaamse gemeenschap, waar homoseksualiteit en hiv nog een taboe zijn. De healings zouden mensen hiervan kunnen genezen, beweren de religieuze leiders. De gemeente zet hiv-positieve mensen aan om van de reguliere zorg wegblijven, omdat ze in de waan verkeren dat ze beter zijn. Amsterdam vertrouwt erop dat dit uit het onderzoek van de Inspectie zal blijken, aldus de woordvoerder. Minister Klink laat de inspectie nu onderzoeken of mensen die hiv-healings bezoeken, wegblijven bij de reguliere gezondheidszorg.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "IGZ gaat onderzoek doen naar hiv-healings Amsterdam Zuid-Oost"

  1. Het belangrijkste is weggelaten in dit artikel, namelijk dat niet de kerk of de dienst of de leider geneest maar de Heer Jezus Christus, het bewijs staat in de Bijbel, het Heilige Schrift. Ja Jezus geneest. In genezingsdiensten wordt nooit gezegd ga niet meer naar de Dokter, meestal wordt juist na het doktersbezoek het medische bewijs dat Jezus inderdaad geneest in een volgende genezingsdienst getoond. Amen

  2. Redactie Medicalfacts/Janine Budding

    Beste voorganger,

    Wat me in je reactie het meeste opvalt is dat je niet eens je eigen naam gebruikt. Is dat ook niet een soort van “deceitfulness”? Weinig oprecht. Het feit alleen al dat zieke mensen door dit soort healings zo in gevaar worden gebracht is weinig respectvol. Ik heb  je website bekeken en ik ben bang dat jij je ook schuldig maakt aan dit soort praktijken. Is dat de reden misschien waarom je je naam niet openbaar durft prijs te geven? Zelf misschien bang voor andere straffen omdat je je bewust bent van het onrecht dat je aanricht?

    Daarnaast is de test op je website echt heel fout. Het is niet eens een test maar een slideshow. Je spiegelt mensen voor ze te zullen testen maar in feite luister je niet eens naar hun resulaten en ga je er weinig respectvol meer om, door niet eens wat men hun antwoorden te doen.
    Ik  heb het testje een aantal keren gedaan met verschillende antwoorden en wat blijkt  het testje is geen testje. Elke antwoord leidt toch naar dezelfde vervolgpagina. En iedereen is dus altijd schuldig en wordt betiteld zonndaar ongeacht je antwoorden. Niet echt eerlijk. Ik kan me geen goed bedenken die dit soort praktijken goegkeurd.

Comments are closed.

Recente artikelen