Oostzaan krijgt eerste mantelzorgwoning Noord-Holland

Array

mantelzorgwoningVandaag is de eerste mantelzorgwoning in het Noordhollandse Oostzaan officieel geopend. De kersverse bewoner Luuk Schaft zal met zijn familie, vrienden en tal van maatschappelijke organisaties bij de opening aanwezig zijn. In 2001 kreeg de toen 34-jarige Luuk Schaft een herseninfarct. Na anderhalf jaar revalideren, was Luuk niet in staat zijn oude woning te betrekken. Daarom is Luuk in 2003 in verpleeghuis ‘Guisveld’ gaan wonen. In de afgelopen jaren knapte Luuk verder op.

Niet ideaal
Wonen in een zorginstelling vindt hij niet ideaal. Familieleden zochten daarom naar een andere oplossing. Die vonden ze in de mantelzorgwoning.

Broer en schoonzus
Naast het huis van broer Gerard en schoonzus Corrie is een schuur afgebroken en op die plek is de mantelzorgwoning neergezet. Ook de ouders van Luuk wonen hier vlak bij.

Dankzij de combinatie van professionele thuiszorg, de nabijheid van mantelzorgende familieleden en een woning vol zorgvoorzieningen, kan Luuk het verpleeghuis verlaten en weer gewoon in Oostzaan wonen.

Arie Ouwerkerk, directeur van Mezzo, zal tijdens de opening spreken.

Meer informatie

Recente artikelen