Bestuurlijke onmin kostte Meavita zeker anderhalf miljoen euro

Array

meavita-logo1Bestuurlijke onmin heeft zorggigant Meavita tussen 2004 en 2007 tussen de anderhalf en twee miljoen euro aan afkoopsommen gekost. Dit blijkt uit de bijgevoegde reconstructie in het juninummer van Skipr-magazine dat deze week verschijnt.

Pikant detail
Bestuurder Jelle Moraal kreeg in 2004 een ontslagvergoeding van 738.000 euro plus een volledig jaarsalaris van 138.000 euro, hoewel hij al per 1 maart vertrok. Topman Theo Meuwese, destijds bestuursvoorzitter van Meavita Nederland,  kreeg in 2007 bijna 470.000 euro mee, alsmede een jaarsalaris van 190.000 euro, hoewel hij per 1 oktober uit dienst trad. Pikant detail: voorzitter Loek Hermans van de raad van commissarissen stelde begin dit jaar in NRC dat Meuwese een vergoeding van ‘minder dan twee jaarsalarissen’ had gekregen

Interim-managers
Bij zijn overstap van Meavita naar Sensire, een van de latere werkmaatschappijen van Meavita, in 2006 was er voor Meuwese geen ontslagvergoeding, maar het laatste maandsalaris bij Meavita bedroeg 55.000 euro. Daarnaast hebben verschillende voortijdig vertrokken directeuren bedragen in de orde van grootte van een ton gekregen. Door het verloop binnen de bestuurlijke top heeft Meavita ook aanzienlijke kosten gemaakt voor het inhuren van interim-managers. Maarten van der Vorst, onlangs in het nieuws vanwege zijn royale gage als interim-bestuurder bij Orbis Medisch Centrum, stond bijna een jaar voor 55.000 euro per maand op de loonlijst.


Angst en wantrouwen

Uit de reconstructie van Skipr blijkt dat bestuurlijke conflicten binnen de top van Meavita een van de factoren is geweest die heeft bijgedragen aan de uiteindelijke ondergang van het concern begin dit jaar. Betrokkenen spreken in dit verband van een sfeer van angst en wantrouwen, die in de vorm van een hoog ziekteverzuim zijn weerslag op de werkvloer had. Het inhuren van interim-managers en adviseurs leverde tevens een flinke bijdrage aan de hoge overhead waar het concern jaren mee worstelde.

Bron: Skipr

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

2 thoughts on "Bestuurlijke onmin kostte Meavita zeker anderhalf miljoen euro"

  1. Hebben de lui geen gevangenisstraf nodig, ze zijn gewoon crimineel.

  2. IN ÉÉN WOORD SCHANDALIG EN DAN WEL VAN HET PERSONEEL EISEN DAT ZIJ EEN SCHAAL LAGER OPNIEUW KUNNEN INTREDEN ANDERS ZIJN ZE HUN BAANTJE KWIJT. ALS  IEMAND ANDERS ZOIETS FLIKT WORDT HET AANGEPAKT IK MAG AANNEMEN DAT DEZE ASOCIALE LUI DE BEDRAGEN MOETEN TERUGBETALEN AL IS HET MAAR DMV HET HUIS, AUTO ETC TE ONTNEMEN EN OOK DE GEVANGENIS IN. ALS IK IETS PIK IN DE WINKEL DAN ZIJN ZE ER ALS DE KIPPEN BIJ. DAT MAG HIER ZEKER WEL GEBEUREN VOORAL DAT DIE LUI AL GELD GENOEG HEBBEN.HET IS WALGELIJK, ECHT WALGELIJK. OWEE ALS DIT WEER NIET AANGEPAKT WORDT !!!!!!! HIER ZIJN HEEL VEEL MENSEN DE DUPE VAN VANDAAR DAT DIT NIET ONGESTRAFT KAN EN MAG BLIJVEN !!!!

Comments are closed.

Recente artikelen