Suikerplein voor kinderen met diabetes

Array

dsc01008-suikerplein-3Suikerplein biedt kinderen vanaf 13 jaar, die bij het KDCN onder behandeling zijn, een virtuele ontmoetingsplek waar ze ervaringen kunnen delen met elkaar én waar ze met hun dokter en verpleegkundigen kunnen chatten en mailen. Daarnaast heeft elke gebruiker een eigen pagina,genaamd ‘Mijn diabetes’.

Het KDCN is gestart met een aanvulling op de huidige behandeling: Suikerplein.
Suikerplein is een website voor jullie: patienten in de leeftijd van 13 jaar en ouder. Alleen jullie en de behandelaars zullen door een inlogtoepassing toegang hebben. Op deze website kun je communiceren met de betrokken behandelaars. Daarnaast kan contact worden gezocht met leeftijdsgenoten met diabetes. Op Suikerplein vind je een algemeen deel en een persoonlijk deel. Op het algemeen deel vind je een forum en een chat mogelijkheid. Wat je hier op de website zet, is voor iedereen die inlogt op de website zichtbaar. Het persoonlijk deel is alleen toegankelijk voor jou en het kinderdiabetesteam. Informatie die daarop gedeeld wordt, is alleen voor hen zichtbaar. Op dit persoonlijk deel kunnen individuele doelen en persoonlijke vragen gesteld worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om bloedwaarden en pompgegevens vanuit huis digitaal door te sturen. Op die manier hebben de behandelaars een duidelijk beeld van het verloop van bloedwaarden.Deze website wordt beschouwd als een aanvulling op de reguliere behandeling; de web site zal dus voorlopig bestaan naast de met de arts overeengekomen controles op het KDCN.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen