Maasstad Ziekenhuis heeft 50% van de patiënten al getest

Array

l-maasstad-ziekenhuis-28-12-2008-02Van de 796 patienten van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam die door een fout mogelijk een virusziekte hebben opgelopen, hebben 412 hun bloed al laten testen. Met zeker 175 patienten is een afspraak gemaakt voor de komende dagen.Het ziekenhuis sloeg donderdag alarm toen bleek dat een endoscoop mogelijk niet goed was schoongemaakt. Patienten kunnen daardoor zijn besmet met hiv of hepatitis B of C. Het is nog niet bekend of dat ook echt is gebeurd.

Vanwege een defect aan één van de acht reinigings- en desinfectiemachines voor endoscopen riep het Maasstad Ziekenhuis patienten terug. Door dit defect kunnen ze niet met zekerheid zeggen dat het gebruikte instrumentarium conform de voorschriften gedesinfecteerd was. Deze endoscopen werden gebruikt voor inwendig onderzoek van maag, darm, lever en longen. Het gaat om de periode tussen 16 oktober 2008 en 20 mei 2009.

Patienten kunnen met hun vragen altijd terecht bij de speciaal ingerichte telefonische helpdesk. Deze helpdesk is 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 010 – 291 3100.
Voor meer informatie over Hepatitis B en C en HIV kunt u terecht op de website van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM):

Het Maasstad Ziekenhuis verwacht binnen twee weken alle betrokken patienten te hebben gesproken. Het ziekenhuis is tevreden met het verloop van het onderzoek.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen