Tips voor een mooie egale bruining!

Array

bruinWe hebben een aantal praktische tips opgesteld voor een mooi bruine huis, een gezond tintje, zonder dat je er tientallen rimpels bij hebt gekregen.

  • Ga nooit in de zon zonder bescherming. smeer je huid tenminste 20 minuten voor je de zon in gaat goed in met een zonnebrandcrème met – zeker in het begin – een hoge beschermingsfactor.
  • Besteed extra zorg aan je neus, oren, lippen, schouders en voeten (deze lichaamsdelen steken uit en verbranden daarom snel).
  • Breng de zonnebrandcrème regelmatig aan. In ieder geval om de twee uur én na iedere duik in de zee of het zwembad. Ook als je in de schaduw zit!
  • Doseer het zonnebaden. De eerste dag is een half uurtje meer dan genoeg, de tweede dag drie kwartier en de daaropvolgende dagen uitbouwen tot maximaal twee uur.
  • Vermijd de heetste uren van de dag (tussen 12 en 15 uur).
  • Kies een beschermingsfactor die bij je huid past. Heb je een lichte en gevoelige huid die snel verbrandt, kies dan tenminste factor 15 of hoger. Denk niet dat je met een hoge beschermingsfactor niet bruin wordt. het duurt alleen wat langer, omdat het percentage uv-stralen dat de huid bereikt lager is.
  • Let op: met name in zuidelijke landen is de uv-straling hoog, ook als de zon niet schijnt (zelfs als het regent). vergeet dus ook bij bewolkt weer niet om je huid te beschermen met een zonnebrandcrème.
  • Een bruin kleurtje dat je langzaam en voorzichtig hebt opgebouwd, blijft langer zitten en is veel mooier en egaler is.
  • Droog je goed af als je nog nat bent. De waterdruppels op je huid werken als een vergrootglas. Je verbrandt dan extra snel.
  • Vermijd het gebruik van alcoholhoudende parfum om bruine vlekken op je huid te voorkomen.
  • Wees voorzichtig als je de pil of andere medicijnen zoals bijvoorbeeld antibiotica gebruikt. Raadpleeg bij twijfel je arts.
  • Een al gebruinde huid beschermd wel meer tegen de schadelijke straling van de zon als een lichte huid, maar deze  veroudert wel net zo snel als een lichte huid.
  • Bescherm je huid tegen de zon met een hoed of een kledingstuk.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen