Amsterdam’s eerste Pillenpin aan de Ring

Array

logo-mediportEen uitkomst voor heel Amsterdam, veilig, 24 uur per dag beschikbaar en direct aan de Ring A10. Het Medisch Centrum Mediport in Bos en Lommer is voorzien van een moderne apotheek die, doormiddel van een Pillen-pin-automaat gekoppeld aan een robot, iedere werkende Amsterdammer van zijn medicatie kan voorzien. Amsterdam’s eerste pin-automaat waar pillen en andere apotheek producten kunnen worden gehaald. Apotheker Youssef Belmahi: “Het is eigenlijk gek dat er in heel Amsterdam nog geen mogelijkheid bestond om apotheek producten te halen buiten sluitingstijd op het moment dat de patient dit nodig heeft.”

youssef-belmahiNiet alleen de bewoners van Bos en Lommer zullen straks het gemak gaan ondervinden van de Pillenpin, door de ligging aan de afslag S-104 hoeft menig Amsterdammer zich geen zorgen meer te maken om te laat te komen voor het afhalen van medicatie als die in de file staat.Ruim 60% van de inwoners van Bos en Lommer is van allochtone afkomst en dus is de automaat voorzien van instructie in verschillende talen.Belmahi:”Arabisch en Turks wordt nog aan gewerkt, maar dat is een kwestie van tijd”

De vier huisartsen die in medisch centrum mediport hun praktijk gaan uitoefenen omarmen het idee van de apotheker. “De komende twee jaar verandert er meer dan de afgelopen 20 jaar, wij zijn daarop voorbereid”, aldus één van de trotse huisartsen”.
Ketendenken dat is overgewaaid uit het buitenland
Ronne Aarts (Rowa):”De Visavia is een product dat al enig tijd in het buitenland (DK, GB, DE, SL, I) in gebruik is en is via transporttechniek direct met de Rowa verbonden. Dit maakt de Visavia de meest betrouwbare en veelzijdige uitgiftesysteem voor buiten openeningstijden. Dit is al weer de 47ste Visavia”
Bron: Service Apotheek Mediport (Youssef Belmahi)

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen