Atrium Medisch Centrum sluit contract voor nieuw Ziekenhuis Informatie Systeem en Electronisch Patiënten Dossier

Array

atrium-mc-parkstadAtrium MC gaat een contract sluiten met Alert Life Sciences Computing SA voor de levering en de implementatie van een nieuw Ziekenhuis Informatie Systeem en Electronisch Patienten Dossier (ZIS/EPD). Atrium MC is vergaand geautomatiseerd; dokters en verpleegkundigen werken al geruime tijd met diverse geautomatiseerde applicaties. Daardoor worden er nauwelijks papieren-patienten dossiers meer gebruikt en zijn de gegevens van de patienten electronisch beschikbaar op de werkplek van de zorgverlener. Deze applicaties zijn momenteel aan vervanging toe. Vandaar dat Atrium MC heeft besloten een nieuw ZIS/EPD aan te schaffen. Deze nieuwe applicatie bevat in principe alle medische en verpleegkundige gegevens van patienten die het ziekenhuis bezoeken voor diagnose en/of behandeling. Een groot voordeel is dat gegevens van patienten straks in één systeem te vinden zijn; momenteel moeten nog regelmatig meerdere systemen worden geraadpleegd. Daarnaast kunnen de afspraken voor patienten veel patientvriendelijker worden gepland.

Bij de selectie van het nieuwe systeem is men niet over een nacht ijs gegaan. Diverse doelgroepen, waaronder verpleegkundigen, ondernemingsraad, medische staf en management hebben ziekenhuizen in verschillende landen bezocht om de applicatie in gebruik te kunnen bekijken en beoordelen.

Alert Life Sciences Computing SA is een jong Portugees bedrijf, met een belangrijk internationaal karakter. Alert richt zich helemaal op ICT-applicaties voor de zorg. De applicatie is volledig “web-based”, het maakt gebruik van de modernste technologie.

Duizend dagen
Het is de bedoeling dat het ziekenhuis eind 2011 volledig met het nieuwe ZIS/EP werkt. Voor het zover is, moet er nog veel gebeuren. Dat betekent dat het vanaf de ondertekening van het contract binnen duizend dagen beschikt over een nieuw ZIS/EPD. Voordat het zover is zal er veel energie moeten worden gestoken in het invoeren van de applicatie en de bijbehorende werkwijze.

Bron: Atrium MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen